Затварят 1,5 км от едното платно на "Хемус"

Затварят 1,5 км от едното платно на "Хемус" | StandartNews.com

Започна ремонтът на отсечката при 41-ви километър на магистрала "Хемус", съобщиха от пътната агенция. Той ще продължи до края на октомври. Дотогава шофьорите ще преминават двупосочно в платното за София за разстояние около 1,5 км от пътя.

Ще се ремонтират и два виадукта между тунелите "Ечемишка" и "Топли дол", които се намират в непосредствена близост. Те не са обновявани от 30 г. Първото съоръжение е с дължина 120 м, а второто - 160 м. За да не се затруднява движението по ремонтираните участъци, в петъците или последния работен ден преди празник е предвидено реверсивно движение - да има двупосочна лента в посока Варна и еднопосочна към столицата. В края на уикенда или празниците двете ленти за движение ще са към София.

Вчера завърши друг ремонт на "Хемус" - превантивният на 7,2 км на територията на област Шумен. Инвестицията е за 7,2 млн. лв.

Отварят офертите заремонт на 238 км пътища

В пътната агенция утре отварят офертите на компаниите, които кандидатстват за ремонт и рехабилитация на 238 км второкласни и третокласни пътища. Индикативната стойност на 15-те поръчки е 152 млн. лв. Отсечките са включени в първия етап на ОП "Региони в растеж" 2014-2020 г., съобщиха от пътната агенция. Голяма част от шосета се намират в Северна България. С евросредства ще се обновят близо 43 км от прохода "Петрохан", около 30 км от пътя Варна - Добрич - Кардам, 21 км от пътя между Търговище и Разград, 17,4 км от отсечката Враца - пещера "Леденика", 27 км от Севлиево - Габрово, близо 12 км от Плевен - Ловеч и 10 км от път II-86 Пловдив - Асеновград. Сред останалите, които ще бъдат обновени, са и пътят Стара Загора - Раднево, Костинброд - Бучин проход - Берковица, Старо Оряхово - Гроздьово - Провадия и пътят Кубрат - Тутракан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай