Украинец е арестуван за атентата срещу Алексей Петров

Украинец е арестуван за атентата срещу Алексей Петров | StandartNews.com

Арестуван е подбудителят за убийството на бившия съветник в ДАНС Алексей Петров. Това съобщава Агенция ПИК като се позовава на два независими източника. Арестуваният е украински гражданин с инициал Р. Българските специални служби в сътрудничество със Софийската градска прокуратура са влезли в следите на чужденеца преди около две седмици, посочва агенцията. Украинецът е бил забелязан да се навърта около дома на Алексей Петров в дните преди атентата и е бил засечен от една от охранителните камери. След това е започнало неговото проследяване. Той е бил изненадан преди няколко дни и арестуван. Прокуратурата го е привлякла като обвиняем и му е определила мярка за неотклонение задържане под стража за срок от 72 часа, която ще настоява да бъде удължена от съда.

Предполага се, че украинецът е искал да отмъсти на Петров за това, че с негово съдействие е бил принуден да напусне пределите на страната.

В информацията се казва, че по време на инцидента бандитите откриха огън с гранатомет по бронирания "Мерцедес" на бившата барета. За щастие снарядът бе спрян от тежките ламарини на немския автомобил и не успя да експлодира и уцели мишената си.

Петров се отърва невредим и предложи награда от 100 000 долара на хората, които успеят да му намерят информация за извършителите на покушението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай