Шекспир бил успешен предприемач

Поетът бил най-големия земевладелец в родния си Стратфорд на Ейвън

Шекспир бил успешен предприемач | StandartNews.com

Лондон. Нови данни позволяват с голяма увереност да се предполага, че Уилям Шекспир е бил не само гениален поет и плодовит драматург, но и голям земевладелец и успешен предприемач, съобщава Би Би Си.

Според документи, открити в университета „Абъристуит” в Уелс, великият писател не се е притеснявал да припечелва за сметка на ширещите се глад и нищета.

Съдебните записи и данъчните справки сочат, че Шекспир не веднъж е бил привикван заради спекулации с хранителни продукти в трудните времена. На 24-годишна възраст той е могъл да се посвети напълно на изкуството, след като се е превърнал в най-големия земевладелец в родния град Стратфорд на Ейвън.

Шекспир създава повечето си известни произведения между 1589 и 1613 г.Ранните му пиеси са главно комедии и исторически драми, жанрове, които достигат върха на развитието си в края на 16 век. По-късно, до около 1608 г., пише главно трагедии, сред които Хамлет, Крал Лир, Отело и Макбет, смятани за едни от най-значимите произведения в английската литература.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай