Родители на прегазено дете точат застраховката му

Семейството продължава да извива ръцете на социалните за още пари

Родители на прегазено дете точат застраховката му  | StandartNews.com

Враца. Семейство от врачанското село Липница профука 54 000 лева от застраховката на сина си и продължава да извива ръцете на социалните за още пари. Красимир Динков и съпругата подават непрекъснато молби да бъдат назначени като лични асистенти на детето си и въпреки че им се отказва, те продължават да упорстват за платената грижа, съобщи шефката на службата по социално подпомагане във Враца Димитрийка Цанова.

9-годишният Красимир е прегазен на 20 октомври 2011 година от автобус, който превозва работници на АЕЦ „Козлодуй". Момченцето е получило тежка черепно-мозъчна травма и изпаднало в кома, но лекарите го спасили. Застрахователите превели на негова сметка обезщетението от 110 000 лева. През пролетта с разрешение на съда родителите изтеглили 54 000 лева, за да купят къща. Документи за сделката обаче така и не показали на социалните. Започнали да увъртат, че са жертва на рекетьори. „Действително купиха къща, но само за 10 000 лева", съобщи кметът на Липница Румен Шопов. Според него детето е добре, ходи на училище и въобще няма нужда от лични асистенти. Майката е глухоняма, бащата също по документи е инвалид и двамата получават пенсии по болест.

Според социалните във Враца двамата не отговарят на условията за личен асистент. Мнението им е, че майката и бащата на Краси се опитват да източат пари от държавата. Въпреки че в сметката на сина им има още 56 бона, родителите са наясно, че никой няма да им разреши да теглят от тях, след като не могат да докажат за какво са пръснали получените вече 54 000 лева. Затова са упорити, а преписката им за лични асистенти се надяват да се реши в тяхна полза в столицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай