Редят тировете в две колони на Кулата

Редят тировете в две колони на Кулата | StandartNews.com

Полиция, пожарна и линейка мобилизирани на границата

Спешни действия за организиране на престоя на ститиците тираджии пред ГКПП – Кулата – Промахон бяха предприети във вторник от областния управител на Благоевград Бисер Михайлов. На граничния пункт пристигнаха повече полицейски сили, огнеборци с един противопожарен автомобил и медици с линейка. От КАТ пък започнаха да редят тежкотоварните камиони в две редици, за да не се допусне изцяло блокирането на автомагистрала „Струма" от Сандански до границата.

„Направих много опити да се свържа по телефона със заместник-префекта на Централна Македония за област Серес Янис Моисядис. За съжаление, всички те бяха напразни, не си вдига телефона. В тази ситуация най-важно е да се погрижим за бедстващите край границата шофьори и да осигурим безопасността на всички, които ще пътуват към граничен пункт Кулата – Промахон", заяви губернаторът на Благоевград.

Припомняме, че на 5 февруари на граничния пункт Янис Моисядис пое ангажимент да информира областния управител Бисер Михайлов за графика на блокирането и пускането на движението през границата. Целта бе българските и европейските превозвачи да могат да планират пътуванията си. Трябваше поне 24 часа напред да се знае каква ще е ситуацията. Зам.-префектът обаче не изпълни своя ангажимент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай