Пийте бира! Осем невероятни ползи от нея

Някои проучвания показват, че бирата, консумирана умерено, може да бъде от голяма полза за вашето здраве.

Пийте бира! Осем невероятни ползи от нея | StandartNews.com

В следващите редове може да разберете какви изключителни ползи има за здравето умерената консумация на бира. Както и да се разбият много предразсъдъци и канони.

1. Бирата е по-хранителна от другите алкохолни напитки

Чуваме много за изобилието на антиоксиданти във виното, но бирата има също толкова много. Специфичните антиоксиданти са различни, тъй като флавоноидите в ечемика и хмела не са като тези в гроздето, но също са толкова добри. Бирата също така има повече Пенливата течност съдържа желязо, калций, фосфати и дори фибри. 

2. Бирата може да ви помогне да защитите сърцето си Проучванията сочат, че умереното пиене на бира може да ви направи по-малко вероятни от тези, които не пият, да страдате от сърдечни пристъпи, инсулти или сърдечни заболявания. Всъщност проучванията, оценяващи относителните ползи от виното спрямо бирата, сочат, че умерената консумация на всяка алкохолна напитка е свързана с по-ниски проценти на сърдечно-съдови заболявания. 

3. Бирата помага за предотвратяване на камъни в бъбреците

Консумацията на бира може да ви помогне да намалите риска от развитие на камъни в бъбреците. Според скорошно проучване мъжете и жените, които съобщават, че пият умерено количество бира, намаляват риска от развитие на камъни в бъбреците с 41 процента. Бирите, които съдържат много хмел - например бледи алеви - са богати на фитохимикали, подпомагащи здравето на бъбреците. 

4. Бирата понижава лошия холестерол Разтворимите фибри в бирата могат да ви помогнат да намалите LDL или „лошия“ холестерол. Увеличаването на приема на разтворими фибри има многобройни ползи за здравето, включително насърчаване на нивата на здравословна кръв и захар в кръвта. Въпреки това, тъй като алкохолът пречи на способността на организма да абсорбира витамини и минерали, това също може да намали способността на тялото да изгаря съхраняваните мазнини. 

5. Бирата укрепва костите ви

Поради високото си съдържание на силиций, бирата може да помогне за изграждането на по-здрави кости. Диетичният силиций в разтворимата форма на ортосилинова киселина (OSA) може да бъде важен за растежа и развитието на костната и съединителната тъкан и да помогне за намаляване на риска от остеопороза, костно-тънко заболяване. 

6. Бирата помага за намаляване на стреса

Изследователите откриха, че две чаши бира на ден могат да намалят свързания с работата стрес или тревожност. Рутинното обръщане към алкохол обаче, за да се справи със стреса, може да причини повече вреда, отколкото полза. Докато алкохолът може да помогне за намаляване на стреса в момента, в дългосрочен план той може да допринесе за чувствата на депресия и тревожност, което прави по-трудно да се справите със стреса. 

7. Бирата може да помогне за подобряване на паметта

Хмелът има тайна съставка, която може да помогне за подобряване на когнитивната функция - Ксантохумол. Това е флавоноид, който помага да се забави процеса на разграждане на паметта. Химикалът може да помогне за защитата на мозъчните клетки от оксидативно увреждане, свързано с деменция. (Важна забележка: Дозата, използвана в проучването, е много по-висока, отколкото човек би могъл да консумира чрез бира. Изследванията все още са в ранни етапи.

8. Бирата спомага за познавателната функция При субекти на средна възраст увеличаващите се нива на консумация на алкохол се свързват с по-добро функциониране. Тези открития не предполагат, че насърчаваме увеличената консумация на алкохол, но е доказано, че умерената консумация на алкохол * повишава когнитивната функция. 

Така, че пийте бира, но естсетвено, с мярка! Всяко откклонение в този живот от мярката не е добро.



 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай