Осъдиха Меган да плати $228 000 на издател

Окончателното решение по делото се чака през януари 2021

Осъдиха Меган да плати $228 000 на издател | StandartNews.com

Херцогинята на Съсекс - Меган Маркъл, съпруга на принц Хари бе задължена от Висшия съд в Лондон, да плати 178 000 британски лири (228 800 щатски долара) съдебни разноски, след като загуби втория етап от делото срещу  издателя на в. "Мейл он сънди", съобщи БТА като се позова на ТАСС.

Сумата включва и съдебните разноски на ответника. 

Съпругата на принц Хари заведе дело срещу  издателя "Асошиейтед нюзпейпърс" за статии в "Мейл он сънди", публикувани миналата година, които включват откъси от писмо, което тя е написала до баща си Томас Маркъл през август 2018 г.

Вчера съдът разреши издателят да допълни материалите си по делото с биографичната книга "Да намериш свободата", посветена на живота на Хари и Меган, която излезе на пазара през август. Според адвокатите на издателя на вестника херцозите са сътрудничели на автора и книгата показва, че Меган е възнамерявала някои подробности от живота й да бъдат разгласени, включително и части от въпросното писмо.

След първата част на делото Меган Маркъл плати 67 000 лири за съдебни разходи. Засега те се оценяват на три милиона лири (3,85 млн долара). От тях 1,8 милиона лири са за херцогинята, а 1,2 милиона лири на "Асошиейтед нюзпейпърс". 

Окончателното съдебно решение по иска се очаква през януари догодина. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай