Никога не пийте алкохол на гладен стомах! Ето защо

4 фази на интоксикация

Никога не пийте алкохол на гладен стомах! Ето защо | StandartNews.com

В модерния свят има огромно разнообразие от спиртни напитки. Човек трябва задължително да ги консумира с мярка и да се е нахранил преди това, ако не иска да му се случат описаните по-долу 4 реакции в организма:

Лека интоксикация

Съдържанието на етилов алкохол в кръвта на човека варира от 0.3 до 1.5 ppm. При този етап на консумиращият човек усеща състояние на комфорт. Мускулите му се отпускат, а топлина облива цялото му тяло, заради увеличението на притока на кръв. Настроението става позитивно, а ако алкохолът се пие на празен стомах, това се засилва още повече. Всичко се вижда прекрасно и весело, дори това да не е така.

Средна интоксикация

Тогава нивото на алкохол в кръвта е 1.5 до 2.5 ppm. Това е средният етап. Усещате хората или много близки, или ви дразнят с присъствието си. Говоренето започва да се влошава, като бъркате думите. Походката също се променя. Дори и най-спокойните хора могат да станат сприхави, благодарение на етиловия алкохол.

Тежка интоксикация

Тогава спиртът в кръвта е от 1.5 до 3 ppm. В този момент от вашето напиване вече едва ли ще можете да говорите отчетливо, а в главата ви ще изникват неща без смисъл. Походката ви ще е в окаяно състояние, а прагът на болка става по-висок. Напиете ли се до такава степен, дори и слухът ви ще се увреди. Възбудата е сменена със сънливост. Няма да си спомняте нищо от това, което правите, което може да доведе дори до престъпления, които да извършвате под влиянието на течността.

Още по тезжка интоксикация

Тогава нивото на етилов алкохол е от 3 до 5 ppm. След подобно напиване може да се стигне дори и до повръщане. Ако често изпадате в тази фаза, ще получите тежки неврологични разстройства. Организмът ви може да се увредии до такава степен, че да се стигне до смърт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай