Модни съвети, които да следваме, когато носим сребърни пръстени

Среброто изглежда най-добре, когато се носи с неутрални цветове като черно, бяло, сиво или бежаво

Модни съвети, които да следваме, когато носим сребърни пръстени | StandartNews.com

Сребърният пръстен е идеален начин да добавите нотка на лукс към вашата визия, но има няколко стилови правила, които трябва да следвате. Ето четири основни съвета, които трябва да имате предвид, когато носите сребърни пръстени:

1. Бъдете семпли

Среброто е изискан метал, така че изберете пръстен с по-семпъл дизайн. Избягвайте всичко твърде крещящо или прекалено екстравагантно.

2. Съобразете с вашето облекло

Среброто изглежда най-добре, когато се носи с неутрални цветове като черно, бяло, сиво или бежаво. Ако носите сребърен пръстен като част от по-небрежно облекло, помислете за съчетаването му с деним.

3. Знайте кога да го носите 

Среброто е универсален метал и може да се носи както за ежедневни, така и за официални поводи. 

4. Полагайте грижа за вашите сребърни пръстени

Среброто е деликатен метал и изисква редовно почистване и полиране, за да изглежда най-добре. Инвестирайте в комплект за почистване на сребърни бижута и следвайте внимателно инструкциите. Ако предпочитате да почиствате вашите сребърни пръстени у дома може да го направите и с няколко лесни трика: почистване със сода за хляб, почистване със сапунена вода, почистване в ултразвукова ваничка. Грижата за среброто е наистина много важна за здравината и красотата на вашите сребърни бижута. 

Защо да изберем сребро?

Знаете ли, че на среброто се приписват дори свръхестествени и лечебни качества. Едно красиво сребърно бижу може да пречисти вашето тяло от микроби и бактерии, да ви излекува, да ви накара да се чувствате добре и да направи деня ви незабравим. Смята се, че среброто има обезболяващ ефект. Антибактериалното му действие намира място в медицината. Много хора все още купуват колоидно сребро за убиване на бактерии и предпазване от инфекции. Сребърната вода може да подпомогне за оздравителните процеси на кожата и се използва за външно приложение, но трябва да е в допустимите граници. 

Освен всички други предимства се смята, че то притежава и хипоалергенните свойства на сребро 925. Сребърните бижута допринасят за премахването на отрицателната енергия. Често им приписват и магически свойства. Тези хора твърдят, че жени, които носят модели бижута от сребро, получават допълнителен източник на енергия.

Сребърните бижута държат висок стандарт за качество, което ги прави все по-привлекателни за всяка дама. 

Също така, като метал, среброто реагира на много токсични вещества, като променя цвета си, което може да Ви помогне да се предпазите от близка среща с опасни и отровни вещества. Например, ако пръстена, който носите започне да получава синкав оттенък, то това вероятно означава, че в тялото Ви има прекалено много натрий, което е свързано с употребата на много сол. Друго поверие, което е популярно е, че среброто потъмнява, когато е носено от болен човек. В българската народна традиция съществува обичай да се пришиват сребърни, вместо златни монети за здраве на малките деца през високосните години.

Поводи, на които да носим сребърни пръстени

Независимо дали отивате на работа, на пазар, на официално събитие или среща, сребърните пръстени са достатъчно добро попълнения към вашия аутфит, за да бъдат част от изпълнението на  ежедневните  задачи.

Подходящ както за ежедневни, така и за официални събития, сребърният пръстен винаги е подходящ аксесоар, стига да бъде съчетан с подходящи аксесоари.

Гардероб

Голяма част от популярността на среброто се дължи на неговата огледална отразяваща способност. Сребърният пръстен няма да се сблъска с нито един цвят, с който го носите, но ще включи този цвят в собствения си външен вид.

Среброто обаче не винаги се съчетава добре с топли тонове като бежово и светли оранжеви нюанси. За да изпъкне най-добре сребърен пръстен, помислете по отношение на контраста. Ярките тонове на дрехите и наситените тъмни нюанси осигуряват фон, на който ще изпъкне сребърен пръстен. 

Сребърните пръстени могат да се носят все пак и като фини акценти към пастелни дрехи. Общо правило, което трябва да запомните, е: колкото по-голям е контрастът, толкова по-голям е пръстенът.

Сребърният пръстен може да действа като фокусна точка или акцент, така че базирайте избора си на облеклото спрямо това колко внимание искате да привлече пръстенът ви.

След всичко това, което прочетохте дотук ако все още имате колебания какъв точно пръстен да изберете, то консултантите от магазин Гранат с радост ще ви помогнат да направите най-добрия избор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай