Мистър Бийн продаде McLaren F1 за 8 млн.

Мистър Бийн продаде McLaren F1 за 8 млн. | StandartNews.com

Британският актьор Роуън Аткинсън, известен с ролята си на Мистър Бийн, продаде автомобила си McLaren F1 за 8 млн. паунда (малко над 12 млн. долара), съобщи в. "Дейли Мейл". Името на купувача не се споменава, знае се само, че е сънародник на актьора. Аткинсън излезе на печалба от 7,3 млн. паунда, въпреки че два пъти тежко катастрофира със спортния звяр, защото го купи "само" за 640 000 през 1997 г. Актьорът пусна в продажба автомобила, след като по-рано през годината каза, че би искал някой друг да му се порадва.

Първата му катастрофа с колата бе през 1999 г. Две години по-късно Аткинсън отново претърпя пътен инцидент, като от макларъна не остана почти нищо. Тогава ремонтът му излезе 910 000 паунда, но бе покрит от застрахователя. "Това е една от най-големите такива сделки във Великобритания. Роуън е доволен, но може би и тъжен, тъй като е изминал само 40 000 мили с колата", коментира Дейвид Кларк. Той е бивш директор маркетинг и продажби в "Макларън", а сега е собственик на Taylor & Crawley. Точно от този автомобилен дилър Аткинсън купи колата през 1997 г., а онзи ден компанията я продаде на огромна за актьора печалба.
От модела са произведени едва 64 броя. Двигателят е 6,1-литров V12 с максимална мощност 636 к.с., ускорението от 0 до 100 км/ч става за 3,2 сек, а максималната скорост е 386 км/ч. Автомобилът има 3 места на един ред, като шофьорското е разположено по средата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай