Миска направи нещо невиждано от 1995 г.

Пловдивчанката е в топ 20

Миска направи нещо невиждано от 1995 г. | StandartNews.com

Пловдивчанката Виктория Лазарова влезе в топ 20 на Miss Earth 2023. Това се случва за първи път в историята на конкурса, а толкова напред на финал на който и да е от големите световни конкурси страната ни не се беше класирала от близо 30 години. "Мис Земя" се слави като четвъртото най-известно състезание по красота в света. То се проведе във Виетнам, като в него участваха момичета от всички континенти.

"След 1995 г. когато Жени Калканджиева влиза в топ 6 на "Мис Свят", не е имало българка, която да успее да класира страната ни в топ класация. Затова съм изключително горда от себе си, че успях да представя подобаващо страната ни", разказва Вики.

Това е само един от поводите пловдивчанката да се прибере гордо в България. Конкурсът е включвал три категории за онлайн гласуване на феновете - официални рокли, бански костюми и национални костюми. И в трите кръга с общо над 150 000 гласа Лазарова става първа в Европа и топ 8 по брой гласове сред всичките 90 участнички.

По време на кръга с официални рокли Вики дефилира с черна рокля с пера на Стоян Радичев, а за кръга с национални костюми избира народна носия в пъстри шарки и флорални мотиви на дизайнера Светла Димитрова.

"Изживяването ми във Виетнам беше незабравимо. Имаше много хубави моменти, запознанства, които ще останат за цял живот, имаше и много уроци, лишения, но най-важен е крайният резултат, който накара световноизвестни фотографи, ютюб влогъри и инфлуенсъри отново да обърнат поглед към страната ни" - споделя миската и допълва, че само пет дни преди заминаването за Виетнам, след нелеп инцидент, се налага спешно ходене до болницата. Там се установява, че има изкълчен глезен. С помощта на лекарите и на д-р Драгомир Божков тя успява да стъпи отново на крака и да замине навреме. Възстановяването на красавицата е коствало целодневни криотерапии и упражнения. 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай