Марго Роби: Всички са сексисти

Съмнението към жените е в ДНК-то на хората, заяви актрисата

Марго Роби: Всички са сексисти | StandartNews.com

Марго Роби заяви, че сексизмът е вкоренен във всички. В интервю за „Glamour“ номинираната за „Оскар“ актриса сподели наблюдения за дискриминация в индустрията. Тя признава и че понякога все още се съмнява в собствените си способности.

„Ако мога да дам един съвет на по-младата си аз, той ще бъде: „Достатъчно добра си“. В началото си мислех, че не струвам и че никога не мога да се представя на ниво. Аз съм си най-яростният критик и винаги си казвам, че не съм дала 100% от себе си, че трябваше още да се постарая, че следващия съм длъжна да се справя по-добре. И до ден днешен имам моменти, в които очаквам някой да ме попита: „Ама ти как стигна до тук?“, споделя звездата от „Имало едно време в Холивуд“.

Красавицата напоследък започна да се фокусира и върху работата си зад камерата. Освен в главната роля, тя е и продуцент на предстоящия „Хищни птици (И фантастичната еманципация на Харли Куин)“. Австралийката обаче твърди, че повечето жени в индустрията стават жертви на полова дискриминация.

„Сексизмът е вкоренен във всички. Дори и от теб да зависи крайното решение, хората винаги ще предпочетат да се обърнат към най-старшия мъж в стаята за съвет. В ДНК-то им е. Когато ми задават въпрос и аз имам неговия отговор, те не искат да ме чуят – готови са да попитат партньорите ми мъже. Това е социалната йерархия, на която всички са свикнали. Едва напоследък хората започнаха да се усещат и мисля, че най-сетне са готови да приемат идеята за равенство“, анализира Роби.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай