Легендарно издание от времето на соца се завръща

"Идеята за възраждане на емблематичното списание е на антологията Андрей Андров

Легендарно издание от времето на соца се завръща | StandartNews.com

Комиксите "Дъга" се завръщат с девет нови истории от познати вече автори и млади артисти. Разказите в картинки са събрани в антология, която ще бъде представена на Софийския панаир на книгата в Националния дворец на културата, съобщава Андрей Андров, председател на сдружение "Комикс манифактура", цитиран от БТА.

Събитието ще се състои на 6 декември в Националния дворец на културата (НДК). В тома са включени комиксът "Бонзай" от автора на "Бион" - Даниел Атанасов - Сатанасов, две неиздавани у нас истории от сръбската поредица "Вековници" на Марко Стоянович и художника Иван Беров, както и "Русалии" от Мая Бочева. Останалите творби са "Пирамидата" на Андрей Андров и илюстратора Джулиано Димитров, "Разни Фантасмагории" на Мартин Черногорски и Маргарита Стефанова, "Без титла" на Калоян Томов, "Прокълнатият Сапфир" на Емануела Кръстева и Антонио Стефанов" и "Лехаш" на Лъчезар Стоянов и Калоян Томов.

"Идеята за възраждане на емблематичното списание се зароди с въпроса "Няма ли да е яко да видя нов брой на "Дъга"? Мухата ни пусна нашият приятел Симеон Захариев. Това ни запали и постепенно започнахме да "откриваме топлата вода" за това как се прави "Дъга". 

Две години и една пандемия по-късно, най-накрая можем да му се порадваме", коментира Андрей Андров, който е и редактор на антологията.

Визуален редактор е Джулиано Димитров, Денис Българанов е редактор и коректор, а Стефан Митов - графичен дизайнер. Томът се издава от "Потайниче", пише dir.bg.

"Дъга" е българско детско комикс списание, чийто първи брой е издаден през 1979 г. С прекъсвания изданието излиза до 2004 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай