Инициатива събира пари за Коледна вечеря на пенсионер в нужда

Инициатива събира пари за Коледна вечеря на пенсионер в нужда | StandartNews.com

Инициатива в социалната мрежа Фейсбук, наречена "Подари Коледна вечеря на пенсионер в нужда", събира средства и продукти за нуждаещите се възрастни хора в България. Десетки хора вече са се присъединили към хуманното начинание с апел: "Да се ДАРИ топла и вкусна вечеря или просто от сърце да се напазаруват и дарят най-необходимите продукти за един възрастен човек в нужда".

Хората ще "подарят добрина" само няколко дена преди Коледа- на 21 декември.

Организаторите подчертават, че начинанието е в подкрепа на българския пенсионер, демонстрация на уважение и съпричастност към тежката им съдба.

Само за първите 48 часа от създаването на събитието има над 3 600 човека, присъединили се към него.

КАК СЕ ПРОЦЕДИРА?

Според проведените анкети и мнения, 70% от участващите в инициативата познават бедни пенсионери, на които биха искали да помогнат. Поговорете с тях, вижте от какво имат нужда. Напазрувайте им най-необходмото като пакет храна ( например: брашно; олио; захар; консерви или бркани с - грах, зелен боб, домати; пиле; леща;боб; ориз и др. ), добавете при възможност една топла вечеря . Направете вашата изненада на 21.12 . Посетете ги в дома им, занесете им даровете, поговорете с тях.

Според 60% от анкеттираните възрастни хора, най-приятната им изненада би била някой да се поинтересува от тях, да ги попита „ Как сте? Как живеете?„ .

Нека всеки посвети минутка внимание на възрастен човек!
- Не познавате такива? Пишете в групата на събитието от вашия град/село. Или в най-лошия случай - имате цял месец да намерите. Просто се огледайте пред супермаркета или пощата.

КОЙ ГО ОРГАНИЗИРА?

Всеки човек се самоорганизира. Според проучването на всеки 10 човека - 8 познават беден пенсионер в нужда. До 20.11 ще се създадат събития за всеки град, в който всички ще имате възможност да се групирате и заедно да направим 21 декември в ден , почитащ пенсионерите в нужда.

- Не забравяйте да пробвате контакт с местните супермаркети и фирми вносители или производили, за подкрепа. Винаги биха ви дали отстъпка за такава инициатива.

ИМА ЛИ ФИНАНСИРАНЕ?

Няма финансиране. Всеки сам финансира своята инициатива. Който желае и има възможност, може да помогне на един или повече хора. На местно ниво, може да се организира локално събиране на средства и доброволци да раздадат храна от името на заети хора – дарители.

ЗАЩО В ЕДИН ДЕН И КЪДЕ ?
Идеята е да се направи в цяла България в един ден и всички да спазят една дата и сроден тип на събитието. Има ден на детето, ден на жената... но няма ден на българския пенсионер.

ЗАЩО НЕ? Искаме да покажем уважение и признателност. Ние сме хора и имаме добри сърца, мислим, че трябва всички да се подкрепяме взаимно за по-добър живот в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай