Има ли връзка между коронавируса и 5G?

Михаил Констатнинов - Вижте смъртността в Сан Марино

Има ли връзка между коронавируса и  5G? | StandartNews.com

 

Професор Михаил Константинов хвърли сензационна хипотеза, свързана със смъртността от коронавируса пред БЛИЦ.

"Мое проучване показа, че в държавата Сан Марино има 310% повече смъртност от Китай. Едва ли е случайно, че Сан Маринов въведе през 2018 година технологията 5G. Много е вероятно въпросната технология да има пагубно въздействие върху имунната система на хората и буквално да я разрушава", заяви пред агенцията проф. Константинов.

Според него въпросът за въвеждането на технологията 5G трябва да бъде изследван още по-задълбочено и представен за обществена дискусия в международен план. "Ако се докаже, че 5G влияе тежко върху здравето и имунната система на населението нейното въвеждане трябва да бъде преустановено", категоричен е професорът.

Изказването му ни праща и нас, българите, право в центъра на най-обсъжданата през последния месец в света конспиративна теория за въздействието на новите технологии върху вируса и човека.

Последната седмица тя буквално взриви социалните мрежи в САЩ след като Кери Хилсън, американска певица с 4,2 милиона последователи в Twitter, публикува няколко поста, в които се опитва да докаже връзката между коронавируса и 5G. Тя написа:

„Хората се опитват да ни предупредят за 5G от ГОДИНИ. Петиции, организации, проучвания… Това, което преживяваме в момента са последиците от радиацията. 5G стартира в Китай на 1 ноември 2019. Оттогава хората започнаха да падат мъртви!“

Изказването й принуди Брендън Кар, служител във Федералната комисия по съобщенията публично да обяви, че усилията на Хилсън да свърже 5G с коронавируса, са „близки до мисленето на хората, които покриват телата и главите си с алуминиево готварско фолио, за да се предпазят от вредното лъчение на мобилните мрежи. Той добави, че COVID-19 е вирус, който се разпространява от човек на човек, а не чрез радиовълни… и отново акцентира, че Администрацията по храните и лекарствата и Агенцията за опазване на околната среда казват, че петото поколение мобилни мрежи са напълно безопасни.

Отговор дойде и от учен в Колорадо. „Тази история за 5G няма научно доказателство и със сигурност е потенциална дезинформация, като всъщност може и да служи за разсейване на общественото внимание от контролирането на епидемията с COVID-19“, казва д-р Джонатан М. Савет, преподавател в университета по обществено здраве.

Възможно ли е 5G да крие опасности?

Откакто мобилните оператори по света за първи път започнаха да говорят за масовото въвеждане на 5G, тръгнаха и опасенията относно влиянието на технологията върху здравето. Едно от притесненията е, че милиметровата вълна, която се използва от 5G, работи на много честотни радиовълни. Тези сигнали не могат да изминават големи разстояния, което от своя страна изисква кулите (базовите станции) да бъдат поставени близо една до друга и да бъдат инсталирани на повече места. Точно това твърдение засили опасенията, че радиовълните могат да произвеждат вредно излъчване, което впоследствие да причини рак на мозъка, стерилност, главоболие и много други заболявания.

Световната здравна организация двояко се изказваше за това през годините. През 2011 г. заяви, че мобилните телефони могат да причинят някои ракови заболявания на мозъка, оставяйки отворена възможността да съществува връзка между рака и излъчванията от мобилните телефони. Но три години по-късно Организацията заяви, че след проведен голям брой проучвания през последните две десетилетия, не са открити неблагоприятни дългосрочни последици за здравето от използването на мобилни телефони.

Връзката Ухан- Бергамо

Връзката най-нови технологии – вирус започна да се лансира като конспиративна теория още с избухването на епидемията в Ухан, където там Китай строи мрежата. Тогава обаче не получи световна популярност, защото тезата беше : 5G технологията излъчва такова количество радиация, че отслабва човешката имунна система и тя става податлива на новия вирус. Китай е световен лидер по използване на 5G и затова там има зараза, а в Европа, където използването на 5G е още в зародиша си, случаите на заразени и починали са много по-малко.

Но след като второто огнище на заразата се оказа точно Ломбардия, тази теория вече тръгна да обиколя света и да се радва на все повече привърженици.

Появилите се в някои италиански медии предположения, че главен виновник за катастрофалното разпространение на коронавируса в Милано и цялата област Ломбардия е задействаната в региона през втората половина на 2019-та мощна телекомуникационна мрежа 5G, могат и да се окажат верни, наскоро написа Монитор като цитира американския учен с българско фамилно име Роналд Нийл Костоф, който работи в престижния Georgia Institute of Technology, специалист е по космически технологии и е автор на над 200 книги и статии.

Последните му публикации са посветени почти изцяло на пагубното влияние върху защитните сили на човешкия организъм на електромагнитните полета на безжичните връзки Wi-Fi, 2G, 3G, 4G. И особено на мощната и безпощдна според учения към клетките на нашето тяло мрежа 5G,

Дали Роналд Нийл Костоф и поддръжниците на тезата му имат право - ще покаже близкото бъдещо. Но е безспорен факт, че през втората половина на 2019-та година в Милано, в сателитните му селища, в Бергамо, Бреша и други градове на Ломбардия, са били пуснати в експлоатация десетки антени на въпросната мрежа.

Защо напусна Бил Гейтс?

Един от най-влиятелните римски всекидневници -  „Република“ пък стигна още по- далеч.

Вестникът се спира на прословутото предсказание на шефа на Майкрософт Бил Гейтс  от 2015 г., казано на международен форум, в което той вещае, че човешкият род ще бъде унищожен не от бомба, а от вирус.

Сега журналистите смятат, че той още тогава добре е знаел, че електромагнитните полета и честоти, нужни за функционирането на иначе, улесняващите живота ни негови изобретения, убиват, като обезсилват организма на човека и го правят лесна плячка на вирусите. И това е истинската причина кралят на информатиката от 45 години сега да се отказва от рожбата си „Майкрософт“ и са хвърля милиардите си за спасяването на планетата от новата чума.

Компютърните спецове, разбира се, наричат тези аргументи просто теория на конспирацията. Ето тяхното обяснение:

„Коронавирусите принадлежат към семейство, известно като Coronaviridae. Те изглеждат като шиповидни пръстени, когато се гледат под електронен микроскоп и са наречени така заради тези шипове, които образуват ореол или „корона“ около тяхната вирусна обвивка.

Вирусите са живи организми, които не могат да изпълняват сами жизнените си функции – те се хранят и размножават в тялото на крайния гостоприемник – тоест организма, който заразяват. Предвид тези факти, е напълно невъзможно те да бъдат пренасяни посредством радио вълни, ниско честотно излъчване или други съвременни технологии за масова комуникация“.

Според тях конспираторите никога не спят и припомнят, че още по време на епидемията с морбили през 2018 г., редица конспиративни групи също са твърдели, заболяването е свързано с мобилните мрежи. И че магнитните вълни са причина за измирането на хилядите птици или пчели.“

Разбира са, нито една от тези корелации все още не е научно потвърдена. Но и 5G е най-новата  технология и тепърва ще се разбере дали тя ще доведе до някакви дългосрочни здравословни неблагоприятни последици. Дотогава светът ще продължи да се пита само конспирация ли е връзката на това технологично чудо с чумата на 21-ви век.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай