Финансист на ГЕРБ гледа канарчета

Финансист на ГЕРБ гледа канарчета | StandartNews.com

София. Тя е майка на две деца и голям почитател на българската музика. Най-положителната й черта е лоялността и откритостта във взаимоотношенията с хората. Като отрицателна определя самокритичността си. 37-годишната Биляна Бекова е най-новото попълнение в парламентарната група на ГЕРБ. Тя влезе в парламента на мястото на напусналия в средата на март Доброслав Димитров. Родена е в София на 13 ноември. Учи в столичната Финансово-стопанска гимназия. Дипломира се със специалност икономика и управление на кооперациите в Университета за национално и световно стопанство. Втората си магистратура пък кара в Стопанската академия в Свищов - счетоводство и одит в нефинансовите предприятия.

Веднага след дипломирането си, през 2001 г., започва работа в Националната агенция за приходите. В продължение на 10 години е началник на отдел "Услуги за клиенти." От година и половина е в Централното управление, където е главен експерт по приходите в Дирекция "Контрол по изпълнението".

В личен план Бекова е омъжена за Емил Беков, който е ревизор в Териториална дирекция на НАП в София. Двамата си казват заветното "да" през 2008 г. Плод на любовта им е 5-годишният Християн. "С него вкъщи винаги е забавно. Сега сме на вълна "не се сърди човече", а напоследък се учим да играем табла и шах. Логическото мислене му се отдава от малък", споделя вълненията около сина си депутатката. Каката на Християн се казва Емили. Тя е от първия брак на Бекова. Емили е в крехката тийнейджърска възраст - на 16 години и емоциите у дома не лисват. Домашните любимци на Бекови са две канарчета и хамстер. Хамстерът на име Джиджи е на момичето, а канарчетата на малкия. През уикендите всички се излежават до късно, пият кафе и закусват заедно. Вечерята задължително е в семеен кръг. Изключение понякога прави тийнейджърката, която по това време вече е навън с приятели. Бекова е традиционалист и макар че обича да се вихри в кухнята и да изкушава с кулинарни шедьоври най-много й харесва да похапва миш-маш. Децата пък обожават приготвения от мама спанак с ориз. Освен домашните задължения, които са присъщи на всяка една добра домакиня, Бекова посвещава свободните си моменти на семейството. Със съпруга си и двете деца живеят в къща в Казичене. Имат хубава голяма поляна, на която лятото се играе футбол, правят се слънчеви бани и барбекю с приятели. Събота и неделя задължително се разхождат сред природата. Най-любимото им местенце в България е Велико Търново. По-специално Царевец. Обичат да пътуват и до Пловдив, където най-много време прекарват в Стария град. Романтичните комедии и криминалетата са предпочитаните филмови жанрове на Бекова. Обича да чете Паулу Коелю. "Привличат ме книги на позитивна тематика и насочващи към промяна на мисленето", разказва тя. Най-обичаната от нея група са "Щурците", а песента, която никога не й омръзва, е "Среща". Любимата й сентенция е на Лев Толстой: "Прави, каквото трябва, да става, каквото ще". С нея свързва много от нещата, които се случват в живота й.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай