Богаташите от Европа и САЩ се юрнаха към Испания, ето причината

Резултатът е с 18% по-висок от същия период на 2019 година

Богаташите от Европа и САЩ се юрнаха към Испания, ето причината | StandartNews.com

Цените на имотите в Испания започнаха да се покачват заради наплива на богати купувачи от Европа и САЩ. За наплива на богатите европейци и американци да купуват жилища в тази страна разказва агенция Блумбърг, цитирана от БГНЕС.

През първите три месеца на 2023 г. над 3400 къщи и апартаменти са продадени на чужденци в испанската провинция Малага. Южната провинция има излаз на Средиземно море и е част от обширния и крайбрежен регион Коста дел Сол.

Резултатът е с 18% по-висок от същия период на 2019 година. Цената на жилищата в този регион се е увеличила с 39% от началото на ковид пандемията насам. Средно къщите в Малага се продават за 1,3 милиона долара, повече отколкото в Мадрид или Барселона.

В момента Испания е една от трите най-предпочитани страни за покупка на жилище сред хората със свръхвисоки доходи. Експертите на Knight Frank отдават ръста на потребителския интерес към провинцията на прехода на много служители към дистанционна работа, а интереса към Испания - на укрепването на долара и възможността за получаване на разрешение за пребиваване чрез инвестиране в икономиката на страната, включително чрез покупката на жилище.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай