Ново 20: Криско мечтае за киното

Изпълнителят написа песен за саундтрака на новия сръбски филм „Южен вятър 2“

Ново 20: Криско мечтае за киното | StandartNews.com

Преди дни в Белград се състоя премиерата на сръбската лента с българско участие „Южен вятър 2“. Част от саундтрака на филма е песента на Криско и сръбския изпълнител Coby, която вече е хит в Сърбия и у нас.

Песента е написана специално за втората част от криминалната поредица. Това е единствената оригинално написана песен от саундтрака, а Криско е поканен от самия режисьор на филма.

„Бях много учуден, но не заради поканата, а заради начина на поканата“, сподели Криско за bTV. „Тя беше в Инстаграм и видях, че е от Милош Аврамович – режисьора на филма.“

По това време Криско работи по друг проект с Coby и предлага на режисьора песента да бъде дует. Историята във филма разказва за отношения между българи и сърби, така че едно общо изпълнение между български и сръбски музикант би било много подходящо.

„Южен вятър“ е най-големият екшън филм в Сърбия от последните години. „Като холивудска продукция, но на наш език“, каза Coby. Рапърът е чул музика на Криско и е бил много впечатлен от нашия изпълнител.

„Аз съм фен на модерната сръбска музика“, сподели Криско. „През последните няколко години почти не слушам американска – много ми е скучна. В музиката на Балканите се преплитат модерното и фолклорния стил.“

В момента Криско е един от най-популярните изпълнители и в Македония.

Изпълнителят се надява в бъдеще да пробие и в киното. Досега всички предложения за роли, които е получавал, са били за комедийни филми, а той иска да участва в нещо сериозно. Не му пречи и да бъде убит във филма, важното е да е екшън.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай