Нови супероръжия в "Междузвездни войни"

Нови супероръжия в "Междузвездни войни" | StandartNews.com

Армии от джедаи едни срещу други в седмия филм

Седмият епизод от новите "Междузвездни войни" ще е революционен по отношение на джедайските битки. Светлинните оръжия няма да се изчерпват със стандартните мечове, а арсеналът на светлата и тъмната страна ще бъде качествено обогатен. Според киносайтовете зрителите ще бъдат глезени от към екшън на макс и ще видим много нови изобретения - например светлинни кинжали, които ще се ползват както за близък бой, така и за хвърляне.

С тях ще боравят най-вече злодеите от тъмната страна, които в седмия епизод от сагата ще са открили тайната на невидимостта и ще могат да преминават напълно незабелязани през всякакви препятствия. До момента, в който от нищото светва смъртоносният кинжал и полита към някой от най-обичаните герои - Хан Соло, Люк Скайуокър и принцеса Лея. Светлата страна пък ще владее друга суперсила - да включва енергиен щит около тялото си, който да предпазва от по-обикновени противници и редови бластери.

В пълна тайна се пази начинът, по който ще загине героят на Харисън Форд. Ясно е единствено, че със смъртта си той ще спаси някой от другите важни персонажи в сагата. А според слуховете както светлата страна разполагаше с мъдростта на Йода, така и тъмните джедаи ще се сдобият с просветени, но пък и бая зли древни същества, които да им дават съвети и то с правилен словоред. "Новите космически войни са направени така, че никак да не е лесно да заемеш страна. Дори и най-отрицателният персонаж е натъпкан с основания да бъде такъв и много лесно може да му се симпатизира. Голямо влияние им оказа "Игра на тронове" - откакто сериалът разби всички митове за "добри" и "лоши" персонажи, киното вече се развива по друг път, по-сложно и пъстро", коментират запалените и по двете саги разбирачи.

Битките пък ще бъдат истинска наслада за очите. Сцените, в които Йода атакуваше с феноменални подскоци граф Дуку, са нищо в сравнение с достиженията на компютърната анимация в новия филм. Говори се, че финалът на седмия епизод е запазен за нещо невиждано досега: строяването на две армии от джедаи, където броят на мечовете не би могъл да се преброи с просто око.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай