Красавица от Пловдив свири на дубайски принцове

Челистката има над 8 милиона гледания в нега

Красавица от Пловдив свири на дубайски принцове | StandartNews.com

Красива пловдивска челистка запленява безбройните почитатели на класическата музика в интернет, пише "Марица".

Гледанията на видеата на Весислава Тодорова в Youtube вече гонят 8 милиона, а най-популярният й клип - „Красавицата и звяра" е видян от над 3,1 млн. ​души.

Талантливата изпълнителка плува в свои води в Арабския свят и свири ​в дворци пред дубайски и саудитски принцове и техните семейства.

Най-ранната мечта на Весислава била да стане актриса. „Използвах всяка удачна ситуация да се правя на интересна пред родата. След това обаче започнах да свиря на виолончело, така че мечтите се изместиха повече към музикалния бизнес", признава Весислава. Искала да бъде певица, танцьорка, челистка и какво ли още не. Днес претворява мечтите си в реалност.

Майка й я записва на уроци и избира виолончелото. Тогава Веси е на 7 години и й купуват малко чело четвъртинка. В V клас съдбата я отвежда в музикалното училище.

Нейните приключения с нотите продължават в Музикалната академия в класа на Христо Танев. В академията тя се запознава с някои от най-добрите млади музиканти на нашето време.

 „Това се хората, за които сега чувате, че пишат музика за Холивуд или са известни из цял свят. С тях навремето ходихме на хармония и солфеж заедно. Преписвахме от един друг и се събирахме след лекции да се мъчим да пишем музика", допълва тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай