Христо Шопов: Не съм активен дядо

Големият актьор и племенникът му Асен Мутафчиев излизат на 26 януари в "Сълза и смях"

Христо Шопов: Не съм активен дядо | StandartNews.com

Христо Шопов и племенникът му Асен Мутафчиев участват заедно в  "Тест", много награждаваната пиеса на Елин Рахнев, чиито режисьор е Лиза Шопова - майка на Асен и сестра на Христо. Да работи с родителката си за Асен, който е син на Христо Мутафчиев, е лесно, въпреки че в студиото на "Тази неделя" той ризна, че "има в началото едно леко запъване". А Лиза го карала да репетира, дори когато е вкъщи, не само на сцената. 

Зад постановката застава пазарджишкият театър, а разпространението е на  "Мелпомена". Премиерата е през октомври, а след кратка пауза заради обстоятелства, свързани с Ковид -19, на 26 ануари представлението ще се играе в театър "Сълза и смях" в София.  

Интересното е, че в пиесата героите нямат имена. "На сцената се забравят тези отношения - вуйчо-племенник - и така би трябвало да бъде", споделя Христо Шопов. 
"На сцената имаш друга задача", допълва Асен.

И двамата лесно забравят обаче, че срещу себе си имат роднина, когато са в театъра.  "Като вуйчо Христо е... нормален вуйчо" - споделя Асен. През смях разказва, че е имал приятелка, която е искала да го запознае с известния си роднина. Много хора са му споделяли, че двамата си приличат външно. "Но аз искам да приличам на него по спокойствието. Той има едно такова вътрешно спокойствие, когато стане нещо, което не бива да се случва!", издава той. "То е по-скоро външно", репликира Христо Шопов. Той стана дядо за втори път през 2019 година, но признава, че не е много активен в тази си роля, въпреки че би му се искало. 

"2020 беше много лоша година! Не само за нас, за цял свят. Надявам се, че скоро ще започнат да се променят нещата", са надеждите на големия актоьр за бъдещето. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай