Форест Уитакър е роб в „Корени“

Носителят на „Оскар“ е звездата в мини сериала по Bulgaria ON AIR

Форест Уитакър е роб в „Корени“ | StandartNews.com

Форест Уитакър е голямата звезда в историята за робството и мечтаната свобода „Корени“, която стартира по Bulgaria ON AIR на 30 юни от 22, 15 часа. Американският актьор и режисьор е от забележителните примери за известни личности, които използват своята популярност, за да превръщат света в по-добро място. Носителят на „Оскар“ за ролята на бившия диктатор Иди Амин в „Последният крал на Шотландия“ неведнъж получава признания заради човешката страна, която демонстрира във филмите си.

През 2011-а Уитакър става посланик на добра воля за мир и съгласие на ООН и се ангажира с хуманитарна дейност в Африка, като срещата му с континента променя светогледа на актьора. Година по-късно основава нестопанска организация, наречена WPDI (Whitaker Initiative Peace and Development Initiative), която помага за изкореняването на расовите конфликти между обществата и създава инструменти за изграждането на траен мир. Човечността, вярата и откриването на доброто във всички форми се виждат и в повечето роли на знаменития актьор. 

В минисериала „Корени“ той е привилегированият роб Фидлър, който благодарение на своя музикален талант е третиран по-добре от господарите за разлика от събратята си на полето. Цигуларят получава хубаво облекло и правото да прекарва студените зимни нощи близо до лагерния огън, редом с белите селяни. Поставил оцеляването в центъра на своето съществуване, Фидлър приема отредения му живот. Зрелият мъж разбира цената на свободата и нейното истинско значение, едва когато се среща с пленения млад африканец Кунта, който се бунтува срещу несправедливостта, а опитите му да избяга оставят кървави следи по изтощеното му тяло. Срещата между тях се оказва повратна точка за приемането на действителността и за двамата, като Кунта открива своя доведен баща в лицето на привилегирования роб, който му помага, учи го на език и го запознава със света и събитията извън стопанството. Дружбата между двамата връща Фидлър към спомените за неговите корени, семейство и живота му преди да бъде пленен и превърнат в роб, който в продължение на целия си живот ще трябва да весели своите безскрупулни господари. Продукцията е римейк на минисериала „Корени“ от 1977 година, базиран на едноименния роман на американския писател Алекс Хейли от 1976 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай