Младите в ДПС с акция за спешни мерки срещу тормоза на деца

Среща с отделите по киберсигурност в ГДБОП и Националната следствена служба за предприемането на спешни законодателни мерки

Младите в ДПС с акция за спешни мерки срещу тормоза на деца | StandartNews.com

Среща с отделите по киберсигурност в ГДБОП и Националната следствена служба за предприемането на спешни законодателни мерки срещу кибертормоза на деца ще направи младежката организация на ДПС. Ангажимента поеха представители на ръководството на най-голямата младежка организация у нас Танер Кабилов и Адем Чакалов. Те бяха единствените представители на политическите партии на по време на форума "Заедно в борбата срещу кибертормоза на деца", организиран от Черноморската академия за сигурност, програма "Киберзащитници" и "Стандарт". 

Младите в ДПС ще внесат предложенията за законодателни промени в ръководството на Движението и неговите народни представители ще ги депозират в следващия парламент.

Позицията на ДПС е нулева толерантност към този тип престъпления. Наказанията категорично трябва да се завишат. Ние напълно съзнаваме, че става въпрос за най-ценния актив на България - децата й, каза Танер Кабилов. И допълни: "Като партия сме готови за разговори и диалог.".

Трябва по-активно да се работи върху превенцията, каза още Кабилов. И припомни, че възрастта, на която децата започват работят с технологии, постоянно пада. Не можем да ограничим децата, затова сме длъжни да ги образоваме, подчерта Кабилов. 

Трябва да се чуе ангажираността на политическите сили. След като само ние сме тук, показва, че сме загрижени, подчерта и Адем Чакалов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай