Възраждане иска запазване на въглищни централи и нови ядрени мощности

Помните ли АЕЦ „Козлодуй“ и неговите затворени четири блока?

Възраждане иска запазване на въглищни централи и нови ядрени мощности | StandartNews.com

Един от основните акценти в програмата на „Възраждане“ е запазването на енергийната свобода на България. Още в 48 Народно събрание „Възраждане“ успя да убеди всички политически партии, които присъстваха в него, да  поискат от правителството да предоговори Плана за възстановяване и устойчивост от ковид кризата.

Енергетиката e един от най-важните структуроопределящи отрасли на стопанството. От развитието ѝ до голяма степен зависи и развитието на основните промишлени отрасли, селското стопанство, транспорта и осигуреността на населението и бизнеса с икономически достъпна електроенергия.

Според „Възраждане“  българската енергетика следва да се ориентира към опазване на климата чрез възможно най-ефективно използване на местните енергийни ресурси, поради което от политическата организация продължават да настояват да се представи нов, преработен „Национален план за  възстановяване и устойчивост на Република България“, като в него ясно е посочено запазване на минно-енергийния комплекс "Марица-Изток" чрез прилагане на чисти въглищни технологии. Допускана е грешка от поредица правителства да се подписват международни споразумения преди да има ясен доклад за оценка на въздействието, включващ екологичните, социалните и икономическите последици, включително последиците за малките и средните предприятия и конкурентоспособността на нашата държава. Това са решения, които ще излязат скъпо на България и на българските граждани.

В програмата на „Възраждане“ е заложено освен запазването на въглищните ни централи и инвестирането в ядрени мощности.

Припомняме, че България има много пропуснати ползи, защото  главното условие, за да влезе страната ни в Европейския съюз, беше да затворим 1, 2, 3 и 4-ти блок на АЕЦ „Козлодуй“. Ако направим една бърза  сметка, като умножим печалбата от 5 и 6 блок на АЕЦ Козлодуй, които са работили в периода 2002 – 2022 г., и я умножим по две ще получим сумата от около 24 млрд. лв. Толкова е загубата на България от нарязаните и неработещи в този период 1,2,3,4 блок на АЕЦ Козлодуй. Блоковете, които България наряза, за да стане част от Европейския съюз. Страната ни не може да си позволи да продължи да убива собствената си енергетика. Запазването и развиването ѝ са цел за „Възраждане“, както анонсират и в предизборния клип с участието на Костадинов.

„Помните ли АЕЦ „Козлодуй“ и неговите затворени четири блока? Това доведе до безработица, по-високи цени на тока, стоките и услугите. Засегна всеки един българин. Тогава не научихме урока, че без здрава и устойчива енергетика няма икономика. Следващото българско правителство трябва да спаси българската енергетика като предоговори Плана за възстановяване и устойчивост, който сега заплашва да унищожи енергийните ни мощности. „Възраждане“ се пребори за началото на това предоговаряне.“, се казва в предизборен клип на „Възраждане“.

Целият клип може да видите тук: https://www.facebook.com/kostadin.eu/videos/553446730219639

Българските граждани могат да дадат доверието си на „Възраждане“ с номер 3 в бюлетината!

Избери свободата!

Възраждане е с номер 3 в бюлетината

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай