Проблеми в коалицията ПП-ДБ, говори Калина Константинова

Не съм имала никакви проблеми с Александър Дунчев, казва бившата вицепремиерка

Проблеми в коалицията ПП-ДБ, говори Калина Константинова | StandartNews.com

Всички трябва да снижим своето его и да се фокусираме върху задачите си, а не върху позициите, заяви пред бТВ Калина Константинова от „Продължаваме промяната“. Тя подчерта, че тръгват на предсрочните избори с коалиция, с която се надяват да управляват.

„Заложихме на възможно най-рационалният принцип - базирахме го на дела на тези, които гласуваха за нас на предходните избори. Подходихме съвсем рационално и напълнихме листите с млади и амбициозни хора, които са готови да се борят за каузи“, обясни тя.

Константинова обясни, че няма как всички водачи на листи да са от „Продължаваме промяната“, тъй като са в коалиция с „Демократична България“. Тя сама е на трето място в нейния избирателен район. „Това не е оценка към моята работа. Това е начинът, по който ние правим място за едно много категорично обединение. До дълбочината на нашата листа можете да видите смислени лица“, обясни още тя.

Бившият вицепремиер в кабинета „Петков“ поясни, че каузата им е да постигнат една убедителна победа, да направят едно стабилно управление и по този начин да изпълнят всички мисии, които са си поставили.

„Не съм имала никакви проблеми с Александър Дунчев. Позицията в листата му не е оценка за неговата работа“, обясни Константинова по повод напрежението около реденето на листите в коалицията ПП-ДБ. Според нея Дунчев не е от хората, който крият емоциите си и е реагирал малко по-емоционално.

„Всеки трябва да снижи своето его и да се фокусира върху задачите и резултатите, а не върху позициите“, каза тя по повод това, че отцепниците от ИТН и БСП стават водачи на листи. Според нея Явор Божанков е работил в Габрово и именно затова е водач на листата там – така той щял истински да работи за развитието на този регион.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай