Цончо Ганев отиде в Карнобат и онемя

Има как българските производители да продават директно продукцията си, каза зам.-председателят на "Възраждане" на отворена среща с граждани

Цончо Ганев отиде в Карнобат и онемя | StandartNews.com

Карнобат е събирателен образ за всичко случващо се в България – обезлюдяване, демографска катастрофа, кражби и неправилно изразходване на публичния ресурс. Това коментира пред граждани водачът на листата на „Възраждане“ за Бургас Цончо Ганев.

Над два часа той говори със събралите се избиратели  и отговаря на въпросите им, заедно с кандидата за народен представител Александър Александров и кандидатът за евродепутат Мариян Иванов.

В Карнобат, който е типично селскостопански регион, Цончо Ганев акцентира на загубата ни на хранителен суверенитет.

„Влезте в близкия магазин и вижте стоките къде са произведени. Оказва се, че 80% от хранителните продукти, с които се прехранваме, са произведени в чужбина. Реално – ние нямаме хранителен суверенитет. Но това не е случайно. Това е, защото нашите производители не получават субсидиране и те не са конкурентни на страните от Западна Европа. И когато нашите производители не могат да изнасят за руския пазар, кръгът на унищожаването на българското земеделие се затваря“, посочи Цончо Ганев.

Черешопроизводител от региона даде за пример ниската изкупна цена, на която е бил принуден да продаде продукцията си – 1 лв./кг., което го обрича на фалит.

"Решението е създаването на тържища, където вие пряко да продавате това, което произвеждате", каза Ганев.

В заключение, водачът на листата подчерта, че „Възраждане“ спазва своите обещания и са единствените, които са последователни в политиката си.

Възраждане е с номер 12 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай