Борисов разкри най-големия грях на Кирил Петков. Постави тежко условие (ВИДЕО)

Каза как са се водели преговорите на сглобката

Борисов разкри най-големия грях на Кирил Петков. Постави тежко условие (ВИДЕО) | StandartNews.com

С викове "Победа“ и бурни аплодисменти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе посрещнат на трибуната на партийно събрание в Ловеч. Пред своите Борисов направи безмилостен анализ на политическата обстановка, разкри всички бели на „Продължаваме промяната – Демократична България”и постави тежко условие за властта.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов бесен на мома от "Промяната". Каза ще става ли премиер

Най-голямо впечатление на актива направи разказа на Борисов как Кирил Петков си е признал, че е поръчал ареста му. Кирил Петков си призна пред мен, че арестът ми е незаконен, каза лидерът на ГЕРБ.

"Понеже говорят само за прокуратурата... Ние ако имаме спазване на законите, те трябва да отидат... само за незаконния арест, Кирил Петков си призна пред мен, че е незаконен и той го е разпоредил. Ние простихме. Те не се засрамиха от това, което направиха“, допълни той.

В словото си пред симпатизантите Бойко Борисов не скри, че "за всички важни решения, за всички евроатлантически решения", ГЕРБ ще продължава да действа заедно с ПП-ДБ. Но бе откровен и за критиките, които понася от своите заради това: "В моите страници (във Фейсбук - б.р.), ГЕРБ ме подхващат... Леле, какво ме правят! Ако и тоя път, ако това, никога повече за ГЕРБ..!"

Разказа и какво му се случило на идване. "На Микре спряхме за заредим, един тича през платното - щяха да го сгазят колите, вика ми: “Гласувам за тебе, ама, ако още един път ги вкараш тези наркомани, повече няма да гласувам!“. Един километър го чувах още, така им беше набрал", сподели Борисов.

Имаме ли 10% разлика с ПП- тогава ще решаваме. Ще свикаме конгрес, каза Борисов, говорейки за изборните резултати и вероятността за съставяне на правителство.

"Ние ще победим, въпросът е какво ще правим след това. Трябва ни отчетлива разлика - сила!", изтъкна той. Като се захвана, нямам неизпълнено обещание, заяви  Борисов. И обясни, че дори при така отчетлива разлика някой трябва насила да го изкара от Банкя, за да реши отново да е премиер.

Парите ги няма, парите заминаха! Българите ще си понесем всичко, което сме сътворили, посочи той

Всичко дискредитираха, да те е срам да кажеш, че си бил премиер! Срам ме е да кажа, че съм бил и главен секретар на МВР. Сега - и, че съм бил кмет на София, обобщи по адрес на "Промяната" и нейните кадри във властта Борисов.

"Машините са си в техните ръце, в техни фирми и алабалата... Те се бяха подготвили, че не сме за машини и да вдигнат една вълна срещу нас. В момента вълната е толкова силна, че предполагам, че ще победим. Въпросът е какво правим после? Първо ни трябва отчетлива разлика. Второ - всичко, което е могло да бъда за личната ми кариера, съм бил. Разбирам, че това е истината. Пленкович, Орбан, Мицотакис са премиери три-четири пъти. Всичко се случваше в София. България беше в подем. Макрон вика, че помни от всичко Варна. Ама дойдоха с Бриджитката, видяха и Балчик, видяха..."

Борисов изтъкна, че хората в Ловеч знаят как стоят нещата в региона им.

"Тези хора в Ловеч, като гледат соларния парк знаят, че това е завод за автомобили. Те знаят, че "Хемус“ я няма, те я виждат тая работа. Че са смирени си е техен проблем. Ако това беше население, което иска да има "Хемус“, щеше да затвори пътищата и докато не стане, да стоят. Така направиха миньорите в Стара Загора. Денков търсеше Пеевски, за да го пази“, продължи той.

"Не е честно, що тези три години ги пропуснахме? Що този Ловеч избра друг кмет, като са лоши "Промяната“? За тези шест месеца какво се случи в Ловеч?! Затова всички почват пак "Борисов, Борисов“, посочи лидерът на ГЕРБ.

3,7% било усвояването на парите по Плана за възстановяване. "И това е нормално за медиите, за вас, говорят глупости за нас три години, милиардите изчезнаха, не бяха усвоени. Три години безвремие. И сега кво? Айде да извадим за четвърти път...“, коментира той думите на съпартийците си, че той ще е следващ премиер.

И отново се върна на отношенията в бившата сглобка.

"Всеки ден министрите им бяха пред нас. Сега питат защо Борисов и Пеевски не кажат, че са едно. Ние сме едно със СДС! С ПП и ДПС бяхме партньори в парламента и ако са честни, ще кажат, че управлението на правителството беше в парламента.

Всеки ден, ако не през ден, дали е Богданов или Цеков, дали е Гвоздейков, Вътев, всеки идваше и си спомням Петков каква молба ни моли с Делян - да почне да идва и Денков.

Делян му викаше Кики, аз му виках Киро. Казах му: "Ти си лидера, аз обичам да работя с един лидер. Като почнат да ми идват много лидери се обърквам". Почна да идва Ники, ама тогава и Мария да дойде. Събирахме се 15-16 лидера. Тяхната кампания минава само върху това защо не сме се събрали", припомни Борисов.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай