Възраждане с 5 приоритета за силна и стабилна държава

Елиминиране на корупцията на всички равнища, повишаване на доходите на българите

Възраждане с 5 приоритета за силна и стабилна държава | StandartNews.com

На поредица от отворени срещи с граждани от всички краища на България Възраждане представи водачите си на листи и основните приоритети на партията на предстоящите парламентарни избори на 14 ноември 2021 г.Приоритетите в програмата на Възраждане сa в 5 направления, какъвто е и номерът на интегралната им бюлетина: Икономика, Образование, Здравеопазване, Национална сигурност, Демография.

Повишаване на доходите

Елиминиране на корупцията на всички равнища, повишаване на доходите на българите и осигуряване на държавна подкрепа за малкия и среден бизнес е залегнало в основата на направление Икономика. Освен това така необходимото развитие на селското стопанство и промишлеността, подобряване качеството и контрола на храните, както и защита на географската идентификация на уникални български продукти. От Възраждане смятат, че е нужно изграждане на държавна политика за откриване на нови пазари извън България и Европейския съюз, силно държавно участие за стратегическите икономически отрасли. Отмяна на Зелената сделка и запазване на всички български тецове, внедряване на допълнителни мощности: строеж  на АЕЦ "Белене", ВЕИ и др. Абсолютна необходимост от запазване на финансовия суверенитет на България и българския лев като наша национална валута. Предоговаряне на всички концесионни договори и условията на членството ни в пактове и съюзи в съответствие с българския национален интерес.

Нови учебници в родолюбив дух

В сектор Образование Възраждане са заложили премахването на делегираните бюджети, намаляване на административната тежест върху учителите, мандатност на директорите. Възстановяване и развитие на хуманитарното и професионалното образование, пренаписване на учебните програми и учебниците по хуманитарните науки в дух на родолюбие. Ограничаване влиянието на чужди фондации и неправителствени организации върху образователната система.  Завишаване на критериите за прием на студенти. Осигуряване на взаимодействие между образованието и бизнеса на практика.

Без принудителна ваксинация

Нормализация на живота в България, отмяна на дискриминационните мерки и преустановяване на принудителната ваксинация срещу Ковид-19 са в основата на приоритет Здравеопазване. Ваксинацията да бъде изцяло доброволна и от нея да не произтичат права или задължения. Нужно е също така премахване на търговския статут на болниците, признаване правото на минимален безплатен пакет медицинска помощ за всички български граждани, финансирана от държавния бюджет, отпадане на ДДС върху лекарствата, както и ефективно прилагане на програми за превенция, здравна култура и здравно образование на населението. Трябва да се помисли и върху възстановяване на училищните здравни кабинети и здравните служби в малките населени места, осигуряване на държавно програмно финансиране за проблемите по семейното планиране и асистираната репродукция, както и повишаване възнаграждението на медицинските специалисти.

Повишаване на раждаемостта и завръщане на емигрантите

В приоритет Демографска политика на партия Възраждане е залегнал комплект от мерки за повишаване на раждаемостта; подкрепа на отговорното родителство; детски добавки за всички деца на работещи родители. Нужни са стимули за завръщане на българските емигранти; привличане на български общности, които да се заселят в България, подкрепа за традиционните семейни ценности и прекратяване на анти-семейната политика.

Възстановяване на армията

Възстановяване и развитие на българската армия с приоритет преди членството ни в международни военни пактове е заложено в направление Национална сигурност. Важните за страната ни решения трябва да се взимат в съответствие с българските национални интереси от българските управляващи, а българските институции да работят, спазвайки принципите на международната дипломация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай