Широка коалиция с "нещо умерено" преодолява ГЕРБ

От партията на Борисов да проумеят, че трябва да са в опозиция, смята Андрей Райчев

Широка коалиция с "нещо умерено" преодолява ГЕРБ | StandartNews.com

Евентуална коалиция ще има, ако се разберат за „нещо умерено“, смята политологът Андрей Райчев. Според него, по отношение на вариантите за формиране на правителство, БСП може да се впише на мястото на Демократична България в кабинет на  ПП, защото и от Продължи Промяната имат идеи за леви харченета, допълва политологът пред NOVA.

ГЕРБ запазва огромна сила и с ДПС имат 1 милион избиратели. За да се преодолее тяхната сила е нужна широка коалиция, допълва Райчев. По думите му, когато от ГЕРБ проумеят, че трябва да са в опозиция, могат да използват всички грешки на противниците си. Реваншът не е добра основа да се вземе властта, посочи Райчев и припомни, че предишни премиери не са го използвали като основа на управлението си.

Според социолога Слави Василев обаче изчегъртването тепърва ще започне. Как ще се проведе зависело от начина, по който ще се конструира коалицията, но ГЕРБ нямало да могат да бъдат победители, защото народът дал гласа си на промяната.

За политолога Татяна Буруджиева пък сценарият за формиране на правителство се корени в бюджета. В парламента трябва да се разберат за бюджета. Правителството ще е функция на бюджета и на Плана за развитие и устойчивост, коментира тя.

Първата вълна на агресивните атаки към предишните управляващи избледняха, ПП са усмихнати и конструират бъдещето, затова се харесаха на българите, смята колегата им Стойчо Стойчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай