Прогнозата на Йордан Цонев. Кои партии ще имат 121 души мнозинство

Ще има ли правителство след изборите?

Прогнозата на Йордан Цонев. Кои партии ще имат 121 души мнозинство | StandartNews.com

Ще успеят ли Кирил Петков и Асен Василев да постигнат мнозинство от 121 депутати в новия, 47-ми парламент, както тръбят от няколко дни? Прогноза за изборите направи в студиото на Нова телевизия зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев.

ВИЖ ОЩЕ: Цонев разобличи лъжите за Пеевски

121 депутати няма да съберат и в следващия парламент, но ГЕРБ, БСП и ДПС ще ги съберат  - вижте социологическите сондажи, заяви Цонев. И коментира: „Не може два парламента да губим времето на хората с предварително начертани линии кои партии са статукво и кои промяна.”.

В новия парламент си представяме си това, което говорим от 2017 година - диалог между политическите партии. Който иска и който може да направи реформи, не може всички. ДБ и ИТН вече казаха "не", заяви още Цонев.

На въпроса дали ДПС ще се опита да състави правителство между трите партии Цонев риторично попита: „А какво да правим друго? Да блъскаме страната в още по-дълбока криза? Защото така иска президентът, защото така иска новият медиен продукт?".

"Сега пак ни се предлага един медиен продукт, който ни се представя от 2004 г. от кръга с идеолог Иван Кръстев и логистика Иво Прокопиев. Първо - ДСБ, после промотираха и създадоха Бойко Борисов и ГЕРБ, след това синята коалиция, Реформаторския блок, ДБ. Българите като гласуват за тези прекрасни двама млади хора, които се опитват да послъгват, трябва да знаят, че гласуват за същото това задкулисие. Не виждате ли, че зад този проект стои същото задкулисие. Хората трябва да го разберат", завърши той.

   

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай