Премиерът Янев: Ситуацията по границата с Турция е нормална

Гласът ни е важен, трябва да използваме това правомощие, заяви Стефан Янев

Премиерът Янев: Ситуацията по границата с Турция е нормална | StandartNews.com

Гласът ни е важен, трябва да използваме това правомощие, заяви служебният премиер Стефан Янев, след като гласува в днешния балотаж.

"Отново ден за избори, отново гласуваме. Този път, за да определим нашите предпочитания за президентската двойка. Гласуваме за президент и вицепрезидент, които по разбиранията на всеки един от българските граждани, имащи право на глас, е добре да изразят своето предпочитание - за двойката, която според тях най-добре ще олицетворява заложените в Конституцията и законите правомощия на президентската институция. За начина, по който ще бъде изразявана позицията на България във външната политика, за начина, по който се формира вътрешната политика, за начина, по който президентът изпълнява своите правомощия като върховен главнокомандващ", каза Янев.

Той коментира и дипломатическото напрежение с Турция заради множеството проверки на границата.

"Мисля, че ситуацията на границата е нормална. В такива дни като избори има малко повече чувствителност и малко повече говорене за това какво се случва и какво не. От няколко дни там се извършва специализирана операция и някои хора вероятно изпитват неудобство, забавяне и предполагаемо това може да доведе до някакъв вид обвинение, че се прави нарочно. Не мисля, че това е случаят", успокои Стефан Янев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай