Плевнелиев с много важни думи към Борисов. Какво каза

Да се каже публично, че не иска де е премиер

Плевнелиев с много важни думи към Борисов. Какво каза | StandartNews.com

Росен Плевнелиев каза какво трябва да направи Бойко Борисов по най-бързия начин.

Според него той трябва да се откаже публично от амбициите си да бъде премиер или президент.

Нямам очакване за смислен дебат между кандидатите за президент, за съжаление. В последно време противопоставянето се е превърнало в начин на правене на политика. Това заяви пред БНР Росен Плевнелиев, президент на България от 2012 до 2017 година.

По думите му кандидатите за държавен глава трябва да кажат идеите си и да дадат решения за наболелите проблеми в обществото, но подчерта, че все повече се вижда противопоставяне.

Росен Плевнелиев изказа съжаление, че "вече не е модерно политическите партии да излязат със своите идеи и принципи и да ги облекат в кандидати за президент".

,,ДПС сплотява редиците с номинирането на лидера Карадайъ за кандидат-президент. Президентът Радев с репликата си към него за пра-прародината майка настрои избирателите на ДПС срещу себе си. На първи тур ще видим силна мобилизация на ДПС. На втори тур с много голяма степен на вероятност има очакване тази силна мобилизация да прелее в глас срещу Румен Радев'', коментира бившият държавен глава.

Бойко Борисов е в партията ГЕРБ и е сърцето и двигателя там, но част от политическите сили - "Демократична България", "Продължаваме промяната", "Има такъв народ" - не припознават Борисов като политически лидер, който отново да бъде премиер и поради това ГЕРБ изпадна в изолация. Затова

Борисов трябва да вземе своето решение и пред целия български народ да каже, че подкрепя партията и остава в нея, изгражда ново поколение политици в нея, но не очаквайте аз да имам амбицията отново да бъда премиер или пък президент. Това ще успокои по някакъв начин нещата и би започнало да гради мостове, коментира Плевнелиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай