Партията на Кирил Петков с 5 стъпки в новия парламент

Румен Радев е кандидатът за президент на "Продължаваме промяната", каза Даниел Лорер

Партията на Кирил Петков с 5 стъпки в новия парламент | StandartNews.com

Петте стъпки на партията на Кирил Петков в новия парламент обясни един от създателите на „Продължаваме промяната” Даниел Лорер. В предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS той каза каква промяна предлагат от най-новата коалиция и заяви: "Искам да спечелим изборите със 121 депутати".

Той допълни, че от формацията нямат червени линии към имена, а към принципи. Според него в миналото Народно събрание е имало хора, с които могат да работят и те са били както вляво, така и вдясно. "От "Демократична България" имат капацитет, каза Лорер. И изброи петте стъпки: „Ще поставим на масата принцип за почтеност, ще работим само с хора, които не са участвали в корупционни схеми, няма да пипаме данъци, а ще ускорим събираемостта, за да се стимулира икономическото развитие.".

За цените на тока Даниел Лорер каза, че има два аспекта - глобалната криза, което създава проблеми в цял свят, и втори -  у нас те се увеличават двойно, защото предишните правителства не са направили стратегия как да правим зелен преход, а също продължаваме да внасяме скъп руски газ, високи са цените от въглищните централи, и има неработещи  П ВЕЦ.

"Газопроводът с Гърция трябва да бъде завършен, за да внасяме по-евтин азерски газ, П ВЕЦ трябва да започнат да работят, а енергийните експерти трябва да преценят дали може и трябва ли да се направи нов блок в АЕЦ "Козлодуй", докато в Белене вече не може да се реализира проект", смята новият политик.

Той заяви още, че инфлационният шок ще се отрази и на България. Но задача на управлението е да направи така, че да се създадат условия за повишаване на доходите, с което да се преодолее инфлацията.

Даниел Лорер отрече да има офшорни сметки, нито да е в конфликт на интереси със съпругата си и бе категоричен, че Румен Радев е кандидатът за президент на "Продължаваме промяната".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай