Карадайъ каза какво избират българите

Вотът е двоен, изборът един – бъдеще за всички, каза лидерът на ДПС

Карадайъ каза какво избират българите | StandartNews.com

Вотът е двоен – за президент и за Народно събрание. Но изборът за нас е един. Изборът на България е един – бъдеще и просперитет за всички български граждани в нашата Родина България. Този избор трябва да направим на 14 ноември. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, кандидат на Движението за президент на България, на предизборна среща във Враца, проведена при спазване на всички противоепидемични мерки. В нея участваха Искра Михайлова, кандидат за вицепрезидент, издигнат от ДПС, Илхан Кючюк, президент на АЛДЕ, Йордан Цонев, зам.-председател на ДПС и Цветан Енчев, водач на листата на Движението за Враца.  

Заедно ще направим България по-добро място за живеене. Ние не сме от онези хора, които се оправдават дали с Брюксел, или с климатичното време, или със звездите, или с астрологията. Ние сме онези хора, които искаме и градим по-доброто си бъдеще тук, в България. Ние сме онези хора, които искаме и участваме в изграждането на по-доброто бъдеще на целия европейски съюз с нашите колеги, подчерта Мустафа Карадайъ.

Лидерът на ДПС припомни, че кампанията на Движението започна от Брюксел, където той Карадайъ, Искра Михайлова, Илхан Кючюк и Атидже Алиева-Вели имаха срещи с евродепутати и еврокомисари. Мустафа Карадайъ участва в срещата на либералния връх, на която разговаря с 8 премиери от ЕС, срещна се с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, проведе разговори с либералните партии на Балканите.

Аз получих тяхната подкрепа и затова с г-жа Искра Михайлова имаме самочувствието и увереността да застанем пред вас като кандидати за президент и вицепрезидент на Република България. Ние с г-жа Михайлова олицетворяваме единството на нацията, а не като някои други, които търсят разделителни линии сред различните групи в обществото чрез различни критерии. Ние с г-жа Михайлова сме представяли достойно България навън – и в Европа, и на Балканите, и на международната сцена. И досега сме го правили, и ще продължаваме да го правим като президент и вицепрезидент на Република България, категоричен бе Мустафа Карадайъ.

Той подчерта, че една от функциите на президентската институция е да дава обединяващи национални каузи. И аз ви предлагам такава – нека заедно поставим като цел на нашата Родина България в най-близко време да достигнем средните европейски стандарти на живот.

Ние сме платили много висока цена за свободата и демокрацията в нашата Родина България. И днес от Враца ние заявяваме, че и като преди, и като президент и вицепрезидент на България, и като български граждани всеки ден ще се борим да запазим отвоюваната свобода, всеки ден ще се борим да съхраним демокрацията. Демокрацията за нас не е лишено от съдържание понятие. Не е клише. Демокрацията за нас е правила, върховенство на закона, спазване на Конституцията и законите на страната. И заедно с това, успоредно с това – отстояване и спазване на човешките, гражданските и политическите права на всички български граждани и в България и където и да се намират по света, подчерта Мустафа Карадайъ. И призова: „Заедно, смело и решително да се включим в кампанията и да спечелим тези избори. Всички български граждани, които имат разум и милеят за нашата Родина и за бъдещето на своите деца в нашата Родина ще гласуват с № 17!”.

Кандидатирам се за вицепрезидент на България, защото искаме да покажем с господин Карадайъ, че именно ДПС може да допринесе за развитието на демокрацията в България, да защити и изгради наново държавността, така както я е изграждало през последните 30 години. Да бъде този стожер на правата и свободите на българските граждани, който не може да бъде заменен с каквито и да било еднодневки и измислени герои, каза кандидатът за вицепрезидент на ДПС Искра Михайлова.

Кампанията за президент на г-н Мустафа Карадайъ започва от Северозапада, но всъщност самото начало беше дадено от Брюксел, каза президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк. И заяви: „Няма как ДПС да мълчи, когато има нарушаване на основни човешки права и свободи.”.

Мустафа Карадайъ за нас не е само председател на партията. Той е един от много малко останалите политици идеалисти, които работят за кауза, политици, които са превърнали личния си живот в обществен. Това е най-достойната кандидатура, заяви зам.-председателят на Движението Йордан Цонев.

От нас се очаква да дадем пример как се възстановява държавност, как се връща авторитет на институциите, каза водачът на листата на ДПС във Враца Цветан Енчев. И допълни: На нас се пада честта да изведем Северозапада на едно по-достойно място!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай