Искра Михайлова от Монтана: Вицепрезидентът се бори за каузи

ДПС направи така, че демокрацията в България се установи, каза кандидатът за вицепрезидент на ДПС

Искра Михайлова от Монтана: Вицепрезидентът се бори за каузи | StandartNews.com

Мисията на вицепрезидента на Република България са каузите - истинските каузи, които засягат цялото общество – борбата с демографската криза, развитието на образованието, на науката, популяризирането на културното наследство. Това заяви на среща с избиратели в Монтана Искра Михайлова, кандидат за вицепрезидент на България, издигнат от ДПС. Тя, лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, кандидат на ДПС за президент, председателят на АЛДЕ Илхан Кючюк и Димитър Аврамов, водач на листата на ДПС в Монтана се срещнаха с хората от града днес, за да отговорят на въпросите им.  

За нас е изключително важно да ви видим, да ви чуем, да разберем какво мислите вие, каза Михайлова и подчерта, че издигането на кандидат-президентска двойка от ДПС е огромен знак и стъпка в развитието на демокрацията в България.

Защото това е силата на ДПС - ДПС направи така, че демокрацията в България се установи. ДПС отстоява всеки ден демокрацията в България, заедно с нея отстоява и държавността, категорична бе Михайлова.Тя обясни, че с Мустафа Карадайъ се кандидатират за президент и вицепрезидент, защото „ние в ДПС вярваме в демокрацията”. ДПС е партията, която има огромни заслуги за изграждането на държавността в България, за защитата на демокрацията в България и за защита правото на всеки от нас да бъде избиран и да избира, каза кандидатът за вицепрезидент.

Имахме президенти, на които им дърпаха ушите. Тогава някой друг управляваше цялата държава, а президентът бе за декорация – да му дърпат ушите. Сега гледаме друг президент, който е проактивен. Но къде е обликът на президентството и къде е мисията на президентството, попита Михайлова. И обясни каква според нея трябва да бъде мисията на вицепрезидента.

Един вицепрезидент трябва да постави големия въпрос на България – демографската криза. Не отива ли на един вицепрезидент да попита какво се случва в област Монтана, къде отидоха хората, защо намаляхме толкова, какво е развитието на района, къде в чужбина са тези хора. Никой не отговаря на въпроса защо една част от сънародниците ни си тръгнаха от България. Нека има такава дискусия. Отива му на вицепрезидента да поведе такъв дебат, категорична бе Искра Михайлова.

Отива му на вицепрезидента да говори за образованието, за науката, за иновациите, за това което се случва в целия свят, а ние пропускаме влака. Отива му на вицепрезидента да постави въпроса, че имаме сили, че можем да използваме ресурса, с който разполага България като култура и културно наследство, като природни забележителности. Това са каузи, за които вицепрезидентът може и трябва да работи, каза още Искра Михайлова.

Тя заяви, че с Мустафа Карадайъ разчитат на всички хора, които са подкрепяли ДПС през годините. На тези, които са присъединили към нас, на тези, които гласуват за нас. Разчитаме и на тези, които виждат какво правим, които не са гласували досега за ДПС, но ще гласуват за кандидат-президентската двойка на ДПС, защото тя е истинската алтернатива, на това което виждаме досега, заяви Михайлова. И обобщи: „Много кризи идват, но ние имаме решение - № 17 два пъти за парламент и за президент”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай