Филип Станев разкри защо не се състави правителство на ИТН

Какво е отношението на партията на Слави към проекта на Кирил Петков?

Филип Станев разкри защо не се състави правителство на ИТН | StandartNews.com

Защо в 46-ото НС не можа да се състави правителство на „Има такъв народ”? Отговор на този въпрос даде Филип Станев в ефира на Нова тв.

Бяхме отворени докрай да се работи с т.нар. партии на протеста. Кабинет не се състави заради внезапно проявили се изблици на несъстоятелност, каза сценаристът, който бе сред водещите депутати на ИТН в последните два парламента.

Станев коментира новия проект на Кирил Петков и Асен Василев.

"На мен Кирил Петков ми прилича на Джон Траволта. Те с Василев са симпатични като външност. Но не са открили топлата вода, техните идеи са приоритетите на страната", каза Станев.

По думите му, ако Петков е нарушил Конституцията, бидейки с двойно гражданство, е възможно най-лошият пример за българските граждани.

Според Станев е необичайно твърдението на Петков, че ще води разговори с ГЕРБ и ДПС, ако признаят за корупция. "Няма как да бъде отворен диалогът с ГЕРБ и ДПС, те доведоха нещата до сегашното състояние. Трябва да видим как ще се разположи картата на политическия живот след изборите. Когато знаем точните числа и проценти, ще можем да кажем какво ще предприемем. Правителство на всяка цена означава, че е много важно да го има, а не че ще допуснем всякакви компромиси", заяви Станев. И допълни, че подкрепя призива на Слави Трифонов, че трябва да има смирение.

 „Има такъв народ“ има сериозна членска маса. Партийните ни членове си плащат членския внос в размер на 10 лв. Има и дарения, но ние спазваме волята на гражданите и  вземаме 1 лв. субсидия“, обясни той.

За спора с Татяна Дончева Станев каза, че никога повече няма да говори с нея.

„Тя много добре свири на цигулка, може би трябваше да си се занимава с това. Поведението й е грозно, интригантства и сплетничи. На края на последния парламент тя беше изолирана от собствената си група. Защитиха я формално“, коментира Филип Станев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай