Борисов изригна! Каза в коя промяна не участва

Всичко е спряло и е в хаос, но е почтено, възмути се лидерът на ГЕРБ

Борисов изригна! Каза в коя промяна не участва | StandartNews.com

Бившият премиер Бойко Борисов изригна в Пловдив. Всичко е спряло и е в хаос, но е почтено, възмути се лидерът на ГЕРБ и обяви в коя промяна не участва.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов бесен на Елен Герджиков. Оттеглил го

Навръх Деня на независимостта лидерът на ГЕРБ бе в Пловдив за среща с актива. Той бе в града под тепетата и преди две седмици, когато чествахме Съединението. Тогава той  имаше среща с младежката организация на партията.

С какво нашите опоненти доминират над нас, за да не сме горди с постигнатото, попита Борисов. И задочно се обърна към т. нар. партии на промяната.

"Да продължавам промяната, говорите за бюджет, който не сте приели. Ако бяхте почтени щяхте да правите бюджет за следващата година. Почтеност в политиката е да носиш отговорност. Почтеност е много хубава дума. Кой от нас не счита, че си почтен? Ако не гласуваш за Румен Радев не си от почтените? Кой определя кой е цвета на нацията и говори от името на хората?“, възмути се Борисов.

И отсече: „Като се изкажа после опоненти нямам, защото аз цитирам“.

Борисов цитира новини от последните дни за спрени 400 милиона за земеделците, заради „недоразумение“ с ЕК. Коментира и темата за спрения прием за помощи на туроператорите. Прогнозира, че до Нова година няма да видят една стотинка.

„Лобистки текстове в актуализацията блокираха мярката, втора при това. Толкова са неграмотни в правенето на управленски неща, че са приели лобистки текст", посочи лидерът на ГЕРБ. И заяви, че ГЕРБ няма спряна програма за 12 години управление. След като дойдоха Радев и социалистите почнаха да падат една по една, каза Борисов.

„Увеличение на цените на тока 300% - за това искам „да продължим промяната“, от която не искаме да сме част, защото ние искаме да продължим строежа на градовете и селата.“, каза Борисов.

„Газта е повишена с 160%, цената на хляба, олиото, парното и никакви мерки. Един да излезе да ми каже какво правят сега. Само за ББР говорят, доколкото знам един кредит има даден само. Почтено ли е като говориш, че ще съкратиш администрацията да увеличиш борда, чантаджиите?“, попита Борисов и продължи: „100% увеличение на дървения материал, скъп газ, дървен материал, нямаш и път да си изкараш стоката. Дървата за огрев с 80% увеличение. БЧК вчера обяви, че маха олиото от кошницата, защото е много скъпо.“  

Заради некадърността на Радев и Кацаров, когато Европа пълни стадионите, Пловдив ще ги затваря, каза лидерът на ГЕРБ.

"Радев уби Севера и Северозапада. Излъга, че ще прави магистрала "Черно море" за пред партньорите. Някъде да виждате тази магистрала заложена в бюджета? Няма я. Ние като свържем София-Видин ще направим и тази магистрала", подчерта Борисов.

Той коментира и пандемията. „София трудно ще направи детска болница, вчера починаха 58 българи. Те унищожиха ваксинационния план, другите държави дори силово, колкото и да не е популярно обявиха задължителна ваксинация. На никой не му е приятно, но сега при тези цифри и да не искат, ще започнат да затварят. Най-сетне и работодателските организации се обадиха да си искат мерките и 60 на 40, ама къде бяхте при актуализацията на бюджета, когато само пенсиите вдигнаха. Къде е Планът за възстановяване, уж сме най-бедната държава, а нямаме внесен план и това се разбира за почтеност. Или аз нещо не разбирам?", попита Борисов.

Борисов коментира и изборите. По думите му е станало ясно, че ЦИК са назначили четирима души, които щели "да си играят с кодовете". Той попита кой ще наблюдава флашките? "Рашков или Радев, аз не им вярвам. Назначаваш си съветника на Янев. Сещаш ли се защо ГЕРБ беше първа в България, защо не ми опонират. Къде е тази съкровена мечта за честни избори в ръцете на Радев и Бойко Рашков? Когато говорим за почтеност, тук и колегите от КС може да се засегнат, да дадеш един месец срок да ти пратят от „Дондуков 1“, до „Дондуков 2“ една декларация. За да се направят партии през това време", каза Борисов.

"И един месец срок от Външно министерство до Министерски съвет. Това е почтената работа, през това време ние говорим как ще продължи тази промяна, която аз никъде не видях, освен че взеха на Гешев шофьора, освен спирането на европрограмите", заяви Борисов.

По думите му по публикации на БНБ чуждестранните инвестиции падат по време на това „успешно и почтено“ правителство. "Всичко е спряло и е в хаос, но е почтено. Ако извадите цитати на Радев за спад в инвестициите по наше време, той каза, че било заради корупцията, сега имаме 64% спад", подчерта Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай