Петък,

BILLA успешно си партнира с над 700 местни производители

От: Стандарт -
BILLA успешно си партнира с над 700 местни производители
A
A
A
  • Над 90% от асортимента в магазините на търговската верига се доставя от български фирми

Вече 22 години BILLA България усилено подкрепя местното производство и стимулира развитие на малкия и среден бизнес в страната. В периода 3 март – 13 април, 2022 г., веригата провежда кампанията „Избираме българското“, в която поставя фокус върху продуктите на местните доставчици, с които си партнира дългосрочно. 709 местни фирми доставят продукти за търговската верига, което съставлява над 90% от асортимента ѝ. Артикулите с местен произход обхващат ключови за потребителите хранителни категории – плодове и зеленчуци, месо и месни деликатеси, колбаси, млечни и био продукти. Търговската верига допълва богатото си портфолио с голямо разнообразие от собствени марки продукти. Брандовете са общо 20 на брой и над 52% от артикулите, които включват, са с роден произход. Два от тях предлагат 100% българско производство – BILLA Градини и „Българска ферма“.

„За поредна година инвестираме в изграждане на устойчива връзка с българските производители и осигуряване на повече възможности за развитието на малкия и среден бизнес в България. Амбициите ни нарастват успоредно с експанзията на компанията и навлизането в малките и средни населени места. Заедно с това, отговорността да предложим по-богато разнообразие, свежест и отлично качество на нашите клиенти и техните семейства става все по-голяма. Щастливи сме, че успешно отговаряме на техните очаквания, скъсявайки дистанцията между продукцията на българските земеделци и рафтовете в магазина,“ каза Вигинтас Шапокас, изпълнителен директор на BILLA България.

Плодовете и зеленчуците с бранда BILLA Градини са доставени от над 180 градини и оранжерии в страната, доверени партньори на специално разработената програма за намаляване на пестицидите. Компанията осъществява стриктен контрол на целия процес – от засаждането до опаковането, транспорта и съхранението на стоката в магазините. Ежеседмични изследвания в международни лаборатории следят нивата на над 800 вида пестициди, което гарантира, че в рамките на програмата се произвеждат здравословни и чисти продукти, а влиянието върху околната среда е силно ограничено.

„Българска ферма“ обезпечава производство на свежо месо със 100% роден произход. Марката утвърждава висок стандарт на качество, в съчетание с разнообразие от свинско и пилешко свежо месо. Сред останалите месни предложения, над 51% от прясното свинско и над 75% от пилешкото и птиче месо са произведени в България. Същото важи и за над 85% от колбасите и месните деликатеси в портфолиото на веригата. Търговската верига работи и с множество мандри и семейни ферми у нас, които доставят 80% от сирената и кашкавалите, изложени на щандовете с млечни продукти. Процентът стоки родно производство е висок и в останалите собствени брандове на веригата – BILLA Bio (23%), BILLA (29%),  BILLA Premium (11%) и CLEVER (52%).

И през настоящата година BILLA ще продължи да утвърждава дългосрочните си взаимоотношения с български производители, ръководена от стремежа да доставя отлично качество на достъпна цена, а клиентите могат да открият актуалните промоционални предложения в седмичния каталог на веригата.


Всички новини от категория ДА! На българската храна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички