Вторник,

Parov Stelar Band отново в България

От: Администратор -
1412
Parov Stelar Band отново в България
A
A
A

София. Forever swing! Любимата на феновете електро суинг банда „Parov Stelar Band" идва отново в България. Както неведнъж са казвали – „Приемаме, защото обичаме да правим спектакли тук!"

На 4 октомври в зала "Арена Армеец" многобройните почитатели на оригиналната музика, която Parov Stelar Band създават, ще имат възможността да чуят наживо познатите хитови компилации, както и най-новите парчета на групата от 2013 година.

Експеримент или не, електро суингът става все по-популярен най-вече заради позитивния дух, който създава около почитателите му. Енергията е буквално повдигаща и провокира да търсиш най-доброто в класическата музика, което да предложиш на "нов глас", споделя мистър Marcus Füreder, основателят на стила. Специфичната смесица от фънк, джаз и суинг, умело подправени с електро звучене, определено носи емблемата на "Parov Stelar Band", които със замах изтупват праха на времето на отдавна отминалата епоха и я преобразяват буквално пред очите ни.

Cleo Panther е същинска муза за Parov Stelar. Неподправеното й излъчване и мощен глас са повод да я сравняват със златните гласове на световната сцена. Ексцентричните изпълнения на саксофон на Max The Sax, са есенцията в изпълненията на бандата, а тромпетът на Jerry di Monza е акцентът, от който "Parov Stelar Band" не биха се лишили за нищо на света! На концерта в София ще присъстват и басистът Michael Wittner, както и барабанистът Willie Larsson Jr., все музиканти с личен стил и силно присъствие.

На въпроса от какво се вдъхновява, Маркус Мюлер казва, че най-големите му музикални вдъхновения идват от идолите му "Бийтълс" и разбира се, от шестимата от "Parov Stelar Band". Също така твърди, че музиката е вдъхновение сама по себе си винаги и навсякъде - затова никога не се ограничава в епоха или място.

Специфичната смесица от стилове прави бандата популярна в цял свят, а билетите за спектаклите им се изчерпват много преди обявените дати. Не е за изпускане и тази поредна възможност да се забавляваме с австрийците на 4 октомври в София, тъй като способността им да ни изненадват, е безгранична. Като истински иноватор в жанра, Parov Stelar винаги е малко по-напред от останалите - малко по-суинг, малко по-джаз и много по-провокиращ.

Билети за събитието можете да намерите от четвъртък, 29 май, в мрежата на Eventim в цялата страна на промоционални цени от 50 лв. и 55 лв. Промоцията важи за първите 200 закупени билета.


Всички новини от категория Чудесата на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com