Кустурица взриви НДК и заложи на бг кухня

Кустурица спази поста и наблегна на зеленчукова лазаня

Кустурица взриви НДК и заложи на бг кухня  | StandartNews.com

Оркестърът на непушачите хапна агнешко по гергьовски след концерта

Емир Кустурица и неговият "Оркестър на непушачите" изнесоха неповторимо шоу в зала 1 на НДК. Режисьорът басист и прочутият балкански бенд заредиха един след друг хитове и вдигнаха духа на публиката, която танцуваше и пя с музикантите.

А после Кустурица и колоритният оркестър отмориха в ресторант в столицата и заложиха на българска традиционна кухня. Предпразнично агнешко по гергьовски, вкусен салатен микс с шопска салата и крем карамел в карамелена кошничка от захар и сладолед бяха малка част от удоволствията, които се усладиха на музикантите. Тъй като с наближаването на великденските празници маестрото обаче ревностно спазва постите, той не съгреши със специалитет с дроб-сарма и наблегна на зеленчукова лазаня и веган сладкиш за десерт. Балканските братя вдигнаха наздравици за успешния концерт с хубава българска ракия и висок клас вино.

Преди няколко дни Кустурица гневно съобщи, че от Кан са пренебрегнали новия му филм с Моника Белучи "По Млечния път" заради приятелството му с Путин. "Политиката влияе на киното повече, отколкото е необходимо. Някой е дал указания моят филм да не бъде приет", заяви режисьорът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай