ГЕРБ печели от раз в 6 области

БСП прави пробив в Русе

ГЕРБ печели от раз в 6 области | StandartNews.com

В 11 областни града със сигурност няма да има балотаж, съобщи Нова телевизия, позовавайки се на данни на ЦИК.

Между тях са Бургас, Велико Търново, Враца, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Стара Загора, Търговище, Хасково.

На кантар са нещата във Варна.

Междинните резултати сочат, че кандидатите на ГЕРБ печелят над 50% в Бургас, Варна, Велико Търново, Враца , Габрово и Стара Загора.

Фирмата преброител "Информационно обсужване" публикува нови данни към 3 часа, съобщи БНР. 

В Кюстендил печели Петър Паунов издигнат от коалиция СДС, ГЕРБ, ВМРО, Обединени земеделци

В Монтана също печели кандитатът на коалиция СДС, ГЕРБ, ВМРО - Златко Живков.

На този етап и кандидата на ГЕРБ в Хасково Станислав Дечев събира малко над половината гласове, но може да се изправи на втори тур срещу Коста Стоев от БСП.

В Търговище кандидатът на ГЕРБ Дарин Димитров събира малко над 50 процента, следван от Хамди Илязов от ДПС с 34,2. Там обработените протоколи към 3 часа тази нощ са 29 процента.

В Кърджали при една трета обработени протоколи Хасан Азисот ДПС получава малко над 60 %, Никола Чанев от ГЕРБ е с 25.85%

В Пловдив на балотаж ще отидат Здравко Димитров от ГЕРБ - 35.68% и Славчо Атанасов Местна коалиция „НФСБ (ВМРО-БНД)“ със 17.68%.

Една четвърт са обработените протоколи в Плевен. Независимият Георг Спартански води с 39.2 на сто, на балотаж ще се състезава за кметският стол със вторият Мирослав Петров от ГЕРБ. 

В Ловеч балотажът засега се очертава между ГЕРБ и ВМРО - Корнелия Маринова срещу Виктор Стойчев.

В Благоевград на втори тур отиват Атанас Камбитов от ГЕРБ и независимия Румен Томов, подкрепян от БСП.

В Пазарджик издигнатият от Новото време Тодор Попов ще се състезава или срещу Благо Славов, кандидат на коалиция БСП , Земеделски народен съюз, Партия на зелените и други формации, или срещу кандидата на ГЕРБ Иван Панайотов, които са с близки резултати на този етап.

И в Смолян се очертава провеждането на втори тур за избор на кмет. При 42 процента обработени протоколи в ОИК, кандидата на ГЕРБ Николай Мелемов води с малко над 36 процента, втори е Стефан Сабрутев от БСП, който засега събира 23.7 на сто

В Ямбол на този етап води Валентин Ревански от ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ с 39 процента, втора е Катя Георгиева от БСП с 21,91 на сто. 

При обработени една четвърт от протоколите в Хасково, кандидатът на ГЕРБ Станислав Дечев води с 52,3 процента, втори е Коста Стоев с резултат от 17.7 на сто.

В Силистра при 64-процентна извадка кандидата на ГЕРБ Юлиян Найденов получава 46,8 на сто, с втори резултат е Момчил Неков от БСП - 29,9 процента.

За Шумен обработените в ОИК протоколи са 45% и там води кандидатът на ГЕРБ Любомир Христов, втори е Венцислав Венков от БСП, към момента разликата между тях е малко над 10 процента.

В Сливен при обработени 21% от протоколите кандидата на ГЕРБ Стефан Радев получава почти 47 на сто от гласовете, основният му опонент е Кольо Милев от БСП с 23.85 на сто.

Кандидат на БСП води срещу тези на ГЕРБ при първия тур в Русе Пенчо Милков с 10% пред Диана Иванова. Там са обработени само 15 на сто от протоколите към 3 часа.

В Разград кандидата на БСП Денчо Бояджиев събира над 29%, този на ГЕРБ Валентин Василев почти 22 на сто, при 58% обработени протоколи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай