Пламна тръбопровод в химическия завод „Неохим“

На място са били изпратени две пожарни коли от  Димитровград

Пламна тръбопровод в химическия завод „Неохим“ | StandartNews.com

твеждащ тръбопровод на амонячния цех в димитровградския завод за изкуствени торове се е спукал и запалил в четвъртък вечерта, съобщиха от МВР.  Сигналът за инцидента е бил подаден в 19,15 часа.На място са били изпратени две пожарни коли от  Димитровград, както и специализирания автомобил на заводската противопожарна охрана. Ситуацията е била овладяна с намаляване на налягането на азота. Остатъчният азот е изгорял за около час.

Налягането е било свалено до две атмосфери, а факелният пламък е бил  около 50 сантиметра. Производството не е било прекратявано и не е имало риск от обгазяване на населението. Екипите с огнеборци са били в готовност на място, но не е било необходимо да се намесят.

Веднага след това пукнатината с големина на човешки пръст е била заварена.

„Химическият завод е национален стратегически обект. При авария от завода са длъжни да уведомят общината и всички държавни институции. Това не се случва вече два пъти в рамките на две години. Така сме лишени от възможността да защитим града, ако аварията не бъде овладяна и се разрасне“, алармира кметът на Димитровград Иво Димов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай