Неделя,

Пламна тръбопровод в химическия завод „Неохим“

127
Пламна тръбопровод в химическия завод „Неохим“
A
A
A

твеждащ тръбопровод на амонячния цех в димитровградския завод за изкуствени торове се е спукал и запалил в четвъртък вечерта, съобщиха от МВР.  Сигналът за инцидента е бил подаден в 19,15 часа.На място са били изпратени две пожарни коли от  Димитровград, както и специализирания автомобил на заводската противопожарна охрана. Ситуацията е била овладяна с намаляване на налягането на азота. Остатъчният азот е изгорял за около час.

Налягането е било свалено до две атмосфери, а факелният пламък е бил  около 50 сантиметра. Производството не е било прекратявано и не е имало риск от обгазяване на населението. Екипите с огнеборци са били в готовност на място, но не е било необходимо да се намесят.

Веднага след това пукнатината с големина на човешки пръст е била заварена.

„Химическият завод е национален стратегически обект. При авария от завода са длъжни да уведомят общината и всички държавни институции. Това не се случва вече два пъти в рамките на две години. Така сме лишени от възможността да защитим града, ако аварията не бъде овладяна и се разрасне“, алармира кметът на Димитровград Иво Димов.


Всички новини от категория Инциденти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички