КАТ бие тревога! 12 жертви за 72 часа

Най-честата причина за катастрофите е превишена скорост, обясни главен инспектор Калоян Драганов

КАТ бие тревога! 12 жертви за 72 часа | StandartNews.com

12 души са загинали, а 89 са ранени от началото на полицейската операция на 18 юни. Това каза главен инспектор в „Пътна полиция“ Калоян Драганов във връзка с полицейската акция в страната, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Акцията стартира на 18 юни. 

“На територията на цялата страна продължава полицейската операция. До вчера резултатите от нея показват над 20 хил. нарушения от водачи на моторни превозни средства. Повече от 10 хил. са за превишаване на скоростта. Имаме над 2500 акта за установени административни нарушения. Останалите са глоби, наложени с фиш на водача на място“, уточни той. 

„75 тежки пътни произшествия имаме от началото на операцията с 12 загинали. 89 са ранените при тези произшествия, което означава, че тенденцията е към леко увеличаване“, коментира Калоян Драганов. По думите му най-честата причина за катастрофите е превишена скорост. 

„Апелираме водачите да се съобразяват с обстановката, да карат внимателно. Да бъдат толерантни към останалите участници в движението, особено към пешеходци, велосипедисти и мотоциклетисти“, добави главният инспектор. 
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай