Сряда,

Забравяме безплатните чадъри и шезлонги на морето

От: Стандарт -
696
Забравяме безплатните чадъри и шезлонги на морето
A
A
A

Край с безплатните и по-евтини чадъри и шезлонги по Черноморието. Министерство на туризма няма да предложи на концесионери и наематели на плажове „пандемичната оферта“, която вървя две години – по-ниска такса срещу пропорционални ниски цени за плажни принадлежности. Така миналото и по-миналото лято плащахме за чадъри и шезлонги по 2.50 лева на някои места, а имаше и плажове, където бяха абсолютно безплатни. Припомняме, че Лято 2021 стартира с десет такива, пише "Марица".

От Министерство на туризма вече са изпратили съобщение до концесионери и наематели на плажове, че таксите им се актуализират с 3.3% нагоре заради инфлацията. Това е записано в договорите им, а нивото на инфлацията се взима за приключилата година според НСИ, тоест за 2021 г. 

Така например вече е ясно, че чадър и шезлонг на плаж „Царево-Попски“ ще бъдат по 5 лева бройката. В Равда и Несебър ще са двойно по-скъпи – по 10 лева. Така сянката за двама ще излиза 30 лева. В Поморие ще са по 7 лева, а в Балчик ще са по 8 лева, става ясно от финализираните търгове за плажове. 

 


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com