Условията за бизнес през юни се влошиха

Условията за бизнес през юни се влошиха | StandartNews.com

София. Бизнес климатът през юни в страната се влоши след силния възход от началото на годината. Това се дължи на по-неблагоприятния бизнес климат в промишлеността и в услугите, сочи анкета на НСИ сред шефовете на фирми.

Най-големият проблем за бизнеса продължава да бъде несигурната икономическа среда. Същевременно във всички сектори на икономиката шефовете на фирми очакват цените да останат без промяна през следващите месеци. В промишлеността и в услугите бизнес климатът се влошава поради по-резервираните оценки на шефовете за настоящото състояние на фирмите. Същевременно настоящата производствена активност в промишлеността се оценява като леко подобрена, а в очакванията за следващите месеци има известен оптимизъм. В услугите обаче и очакванията за следващите месеци са по-резервирани.

В строителството условията за бизнес се подобряват заради по-благоприятните оценки и очаквания на предприемачите за състоянието на фирмите. Настоящата строителна активност се подобрява, но прогнозите на шефовете за следващите няколко месеци са по-резервирани. В търговията на дребно бизнес климатът също се подобрява. Оценките на мениджърите за настоящото състояние на фирмите и прогнозите им за продажбите и за развитието на техния бизнес през следващите месеци са благоприятни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай