"Топлофикация ВТ" съветва клиентите да проверят разпределителите си

"Топлофикация Велико Търново": Проверете надеждността на топломерите и водомерите в домовете си

"Топлофикация ВТ" съветва клиентите да проверят разпределителите си | StandartNews.com

"Топлофикация Велико Търново" съветва клиентите да проверят индивидуалните разпределители, монтирани на радиаторите. В случай, че дисплеят им е угаснал или има някакъв друг технически проблем, незабавно да потърсят съдействие от фирмата за дялово разпределение или да се свържат директно с Топлофикация – ВТ.

Апартаментните топломери и водомери също така подлежат на периодична метрологична проверка. Отговорност за поддръжката и периодичния технически контрол на устройствата носят собствениците на съответното жилище. Според закона на всеки 5 години е необходимо топломерите да минават метрологична проверка. При индивидуалните водомери срокът е 10 години.", обясняват от топлофикацията.

"Периодичната техническа поддръжка е нужна, за да се гарантира коректността на данните за потребената топлинна енергия. По този начин клиентите могат да бъдат сигурни, че показанията ще бъдат верни. Ако средствата за измерване не са преминали технически контрол, показанията могат да се считат за невалидни и да се преизчисли консумацията на топлинна енергия", допълниха от топлофикацията.

От великотърновската топлофикация заявиха, че ремонти по вътрешната отоплителна инсталация се извършват преди да бъде пуснато парното. "След което лицето, което е упълномощено за работа с абонатната станция, трябва да запълни инсталацията за старт на отоплителния сезон.", допълват от дружеството.

Експертите от предприятието посочват, че за да се осигури надеждна и безопасна работа на системите за топлоснабдяване, е необходимо своевременно отстраняване на течове в общите части на сградата. "Съветваме при подаден сигнал за проблем, било то в дома или в инсталацията на сградата, клиентите да информират домоуправителя или лицето, упълномощено за работа в абонатната станция. След това трябва да потърсят авариен техник на Топлофикацията“, обясняват от дружеството.

"В случай, че клиентите забележат друго смущение, съветваме да проверят дали то е само при тях или засяга и съседите. Нужно е абонатът отново да подаде сигнал, за да се отзове за проверка дежурен екип. Искаме да напомним, че аварии в рамките на жилището или в сградата на потребителя се отстраняват по решение на клиента и за негова сметка.", заявяват от топлофикацията.  "Обезвъздушаването на инсталацията за отопление се прави от упълномощено лице във всяка сграда. Преди запълване на отоплителната инсталация е важно да отворите на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително допълване и обезвъздушаване след пускане на отоплението.

В сгради – етажна собственост, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, поради продължаващи ремонти в някое от жилищата, отоплението няма да бъде включено. В този случай е необходимо да бъде изпратено заявление за отложено включване на отоплението.", напомнят от дружеството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай