Четвъртък,

ТЕЦ "Плевен" инвестира в подобряване на клиентското обслужване

От: Стандарт -
ТЕЦ "Плевен" инвестира в подобряване на клиентското обслужване
A
A
A

„На всички запитвания, сигнали и жалби е отговорено в рамките на нормативно предвидените срокове. В топлоцентралата от години се залага на балансиран и разумен подход в отношенията с клиентите, с цел избягване на съдебни спорове. През тази година получаваме най-често въпроси по важни потребителски теми като отчитане и фактуриране на консумираната енергия, въпроси за заплащане, присъединяване към мрежата, предоставяне на различни услуги“ заявиха от дружеството.  „Все повече клиенти изявяват желание да подменят индивидуалните уреди с нови за дистанционен отчет. Клиентите желаят да плащат точно отчетената и  реално консумираната енергия всеки месец.", обясни инж. Василев.

„Предимството на дистанционното отчитане е високата сигурност на данните и елиминирането на фактора „човешка грешка“. Друго преимущество на дистанционния отчет  е отпадането на задължението за посещение на  инкасатори за отчет на уредите за дялово разпределение. Монтирането на уреди с дистанционен отчет ограничава възможностите за неправомерно потребление на топлинна енергия от страна на съседи в етажната собственост.“ обобщи инж. Василев.

Изпълнителният директор на „Топлофикация Плевен“ напомни, че подмяната на уредите е във връзка с последните законодателни изменения, касаещи начина, по който потреблението се отчита. „Съгласно промени в Закона за енергетиката, приети тази година, се предвижда до 1 януари 2027 година всички монтирани нови уреди за дялово разпределение на топлинна енергия и водомери за битова гореща вода, да бъдат с възможност за дистанционно отчитане.“, обяснява още инж. Василев.

"Целият екип на "Топлофикация Плевен" влага огромни усилия, за да осигурим на клиентите надеждни услуги с отлично качество. Стремим се да постигнем баланс между всички звена, който да ни позволява да работим в най-ефективния режим.", заяви инж. Василев. Той отново напомни, че клиентите могат да се обръщат към тях за всички въпросиили  предложения  по телефон, имейл или на място в клиентския център.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички