Четвъртък,

Среща на строителния бранш с МРРБ. Какво се разбраха?

От: стандарт -
870
Среща на строителния бранш с МРРБ. Какво се разбраха?
A
A
A

 

До края на месеца в Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще бъде създадена междуведомствена работна група, която ще започне да изготвя предложения за промени в Закона за устройство на територията.

Това стана ясно след заседание на Консултативния съвет на браншовите организации в сектор „Строителство“.

На него присъстваха от властта зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Стефан Аспарухов, както и началникът на Дирекцията за национален строителен контрол инж. Лиляна Петрова.

Имаме шанс заедно да направим нещо добро за бранша, но и за цялото общество“, заяви председателят на Управителния съвет на Камарата на строителите в България инж. Илиян Терзиев.

Във фокуса на работата ми на първо място са измененията на ЗУТ и поднормативните актове, и дигитализацията на бранша“, заяви зам.-министърът. Той посочи, че са необходими спешни изменения в Закона, които ще допринесат да има по-ясни отговорности в контрола на строителството и в одобряването на проектите.

„Убеждавам се обаче, че целият бизнес - строителите, надзорът, консултантите, проектантите, както и обществото и всички други заинтересовани от процеса страни са достигнали до извода и искат съществено изменение на ЗУТ“, добави той.

Изп. директор на КСБ Валентин Николов подчерта, че предложението за създаването на междуведомствена работна група и включването на представители на организациите, членове на Консултативния съвет, в нея е абсолютно необходимо, навременно и че това е правилният път.

Консултативният съвет си е поставил в краткосрочен план да се подготвят бързите промени в ЗУТ, а в дългосрочен - работа по принципно ново законодателство, каза още  Николов.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички