Събота,

Преговарят за директни презокеански полети от София

От: Рачо Рачев -
560
Преговарят за директни презокеански полети от София
A
A
A

„Туризмът е много тясно свързан с летище София. Успехът на туризма е успех и за летището, а то от своя страна може да развива туризма. Има потенциал за взаимна подкрепа и сътрудничество в съвместната ни дейност, като отчитаме, че столичното летище е вратата към България“, заяви министърът на туризма Христо Проданов на среща провела се в министерството с изпълнителния директор на концесионера на аеропорта „СОФ Кънект“ Хесус Кабайеро.

„Имаме 3 ключови стратегии за развитие, които ще помогнат на туризма и популяризирането на България. Първо да превърнем София в място, от което с едно прикачване да са достъпни всички големи летищни хъбове, а от там на практика и целия свят. Второ да развиваме директните дестинации, които са на разстояние между 2 и 4 часа от България и трето - активно преговаряме с авиокомпании за директни презокеански полети от София, включително такива до екзотични дестинации като Сейшелите и Малдивите. За такива авиокомпании предлагаме 99% намаление на летищните такси“, съобщи Кабайеро.

Стратегиите на екипа на министерството, както и плановете за трансформация на летището също бяха част от темите, дискутирани на срещата.

Облекчаването на визовите изисквания към граждани на държави извън ЕС беше посочено като значим приоритет и за екипа на министър Проданов, и за мениджмънта на „СОФ Кънект“, като мярка, която значително ще подобри конкурентоспособността на страната ни.

Съвместен екип от министерството и „СОФ Кънект“ ще започне работа за развитие на полетната мрежа, обмен на данни и информация и съвместни инициативи за популяризиране на страната ни като атрактивна туристическа дестинация, стана ясно на срещата. 


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com