На автосалона заглеждат скъпите, купуват евтините

Мъжете вече се интересуват и от икономичните градски коли

На автосалона заглеждат скъпите, купуват евтините | StandartNews.com

След първите 4 дни от началото на "Автомобилен салон София 2013" вече се очертава по-ясна тенденция за интересите на посетителите.

Хората масово се заглеждат и се задържат най-дълго около по-скъпите и луксозни модели, но пък поръчки и продажби се реализират в повечето случаи с по-масови коли на приемливи цени. Това показа допитване на "Стандарт" сред дилърите по щандовете на различните марки. Комбинацията на по-нов или дори премиерен за България автомобил на преференциална цена също привлича погледите, а и интересът на посетителите на изложението. Хората доста се заглеждат и по седемте модела, които могат да спечелят. На последния ден на автосалона - неделя, един голям късметлия ще бъде изтеглен и ще спечели чисто нов автомобил. Той ще може да избере между Peugeot 301, Citroen C-Elysee, Renault Clio, Ford Fiesta, Dacia Sandero, Great Wall Voleex C10 или Skoda Citigo. Поради тази причина и въпросните модели са сред предизвикващите по-сериозен интерес сред зяпачите.

Не по-малко погледи обаче събират и премиум марките, представени на "Автомобилен салон София 2013". Сред най-големите "звезди" на изложението са например BMW M6 Gran Coupe, Maserati GranTurismo Sport, Jaguar F-Type. "За съжаление обаче потенциалните купувачи на са много", казват дилърите на марките. А подобно е положението и при останалите по-луксозни коли. Друга интересна тенденция е, че доста мъже се заглеждат и се интересуват от по-малките градски модели, които харчат малко и се паркират лесно. "Ако до скоро представителите на силния пол се задържаха предимно около лимузините и джиповете, сега все повече се застояват и покрай по-компактните модели", разказват от щандовете. Доказателство за това е и засиленият интерес към градските SUV-та като Peugeot 2008, Chevrolet Trax, Renault Captur и Opel Mokka. Още по-хубавото е, че в този клас вече се реализират и продажби, споделят дилъри. Това обаче не е изненадващо, тъй като сегментът е сравнително нов и все още доста марки нямат свои представители в него.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай